Pasak ministerijos, praėjusią savaitę patikrinti 2916 asmenų, identifikuota 1363 (46 proc.) asmenų, kurie neturėjo patvirtinimų, jog iš anksto užpildė anketą – vadinamųjų QR kodų.

Iš viso nuo vasario 17 dienos, kai atnaujinta kontrolė Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, patikrinta 9828 asmenų, iš jų QR kodų neturėjo 5426 vykstantieji, jie anketas užpildė kontrolės vietose.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, dar 1052 asmenys praėjusią savaitę atvyko per jūrų uostą, per oro uostus į šalį atskrido 3256 asmenys.

Vidutiniškai per parą į Lietuvą iš Lenkijos važiuoja apie 1,5 tūkst. transporto priemonių, daugiau nei 80 proc. jų gabena komercinius krovinius. Vidutiniškai per parą patikrinama apie 500 asmenų.

Atvykstantieji į Lietuva turi būti užpildę NVSC anketą ir patikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, atliktą 48 val. iki atvykimo, arba atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą.

Nuo kovo 10-osios Vyriausybė dar sugriežtino atvykimo į Lietuvą taisykles – visi atvykstantieji privalės būti atlikę COVID-19 testą, jis turės būti neigiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)