„Užtikrinu - dėsime visas pastangas, kad pradėti darbai ir būtinos pertvarkos bei reformos tiek bausmių vykdymo sistemoje, tiek kitose ministerijai pavaldžiose įstaigose būtų tęsiami“, - išplatintame pranešime teigė M. Vainiutė.

Teisingumo ministrė tikino, kad nedelsiant bus atliktas nešališkas patikrinimas, siekiant išsiaiškinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl ministerijos darbuotojų patiriamo spaudimo ar trukdymo atlikti pareigas.

„Tokie veiksmai negali būti ir nebus toleruojami“, - akcentavo ministrė.

„Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyrius yra tiesiogiai pavaldus ministrui, aš asmeniškai priimu sprendimus ir koordinuoju šio skyriaus veiklą. Pasibaigus auditui Pravieniškių pataisos namuose ir nustačius galimas rizikas visoje bausmių vykdymo sistemoje, su auditorėmis aptarėme 2018 metų audito planą, pagal kurį šiuo metu atliekamas auditas pačiame Kalėjimų departamente. Šis auditas turi būti baigtas kovo mėnesio pabaigoje. Neabejojame, kad jo rezultatai padės priimti reikiamus sprendimus, kad bausmių vykdymo sistema būtų skaidrinama toliau“, - teigė M. Vainiutė.

Teisingumo ministrė tvirtino, kad pirmadienį su Premjeru aptars susidariusią situaciją ir remiantis jo išreikšta nuomone priims sprendimus.

„Svarbu užtikrinti, kad valstybėje prasidėjęs skaidrinimo procesas nebūtų stabdomas jokiomis aplinkybėmis. Kaip vieną iš galimų sprendimų siūlysime ateityje centralizuoti visus valstybės įstaigų auditus atliekančius padalinius, kad būtų išvengta bet kokių abejonių dėl galimybės auditoriams daryti įtaką. Tikime, kad šis pasiūlymas sulauks palaikymo, stiprios politinės valios, o permainų siekiančios valstybinės įstaigos ir ministerijos jam pritars“, - pasakojo M. Vainiutė.

Trečiadienį Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui Raimondui Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinamo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

Po pareikštų kaltinimų netruko pasisakyti Prezidentė. Dalia Grybauskaitė teigė: „Akivaizdu, kad ministrė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo“.