Penktadienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė 4 neteisėtus migrantus, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį, antradienį ir pirmadienį VSAT pareigūnai nefiksavo tokių bandymų patekti iš Baltarusijos. Sekmadienį buvo neįleisti 4 asmenys.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, nepateko 8168.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Šeštadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 33 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus, penktadienį – 50, ketvirtadienį – 32, trečiadienį – 42, antradienį – 39, pirmadienį – 42. Lenkijos pasieniečiai penktadienį iš Baltarusijos neįsileido 51 tokio užsieniečio, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 16, antradienį ir pirmadienį – po 68 kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)