„Sekėsi ne taip ir blogai, bet vis dėlto migrantų noras skiepytis yra vangokas. Ten, kur mes buvome, neskiepytų žmonių buvo apie 300, o pasiskiepijo 50 – tik šeštadalis“, – teigė skiepijimą vykdžiusios įstaigos direktorius.

„Kai kurie domėjosi vakcinavimu. Nesivakcinavo, bet žadėjo tą padaryti ateityje (...) Aišku, ne visi gali vakcinuotis – yra tam tikrų sveikatos problemų, dalis jų yra persirgę neseniai“, – teigė jis.

D. Gutausko teigimu, pirmadienį migrantų skiepijimas vyko keletą valandų.

„Net jeigu paskiepijome 50 migrantų, tai vis tiek – kiekvienas iš jų yra svarbus ir jie taip pat yra žmonės. Džiaugiamės, kad atėjo 50 žmonių. Mažiau galimų problemų ir mūsų valstybei, nes kiekvienas sunkiai susirgęs žmogus – lietuvis ar nelegalus migrantas – vidutiniškai kainuoja 6 tūkst. eurų“, – kalbėjo Nacionalinio kraujo centro vadovas.

Anot įstaigos direktoriaus, pirmadienį skiepytos migrantų šeimos.

„Čia buvo vaikai, moterys, vyrai – daugiausia šeimos. Vaikų nemažai atėjo pasiskiepyti. Kai kurie, kuriems dar nėra 12 metų, bandė gauti skiepą – mes tokių neskiepijome, bet 14–15 metų atėjo ir ne tiek jau mažai“, – teigė D. Gutauskas.

Praėjusią savaitę, penktadienį, bendradarbiaujant su Raudonuoju Kryžiumi ir Pasaulio sveikatos organizacijos biuru, migrantams Rukloje išplatintos skrajutės apie vakcinas ir jų naudą penkiomis užsienio kalbomis.

„Jeigu žmonės jau gavo informaciją keletu kalbų penktadienį ir jie vis tiek nenori skiepytis, tai kažkaip labai neperkalbėsi“, – sakė D. Gutauskas.

Jis pridūrė pirmadienį Rukloje pasiskiepijęs ir pats – kad padrąsintų tą padaryti migrantus.

„Aš ir pats pasiskiepijau kartu, kad jiems būtų drąsiau, nes kaip tik suėjo man trečiosios dozės laikas“, – kalbėjo įstaigos vadovas.

Migrantai Rukloje pirmadienį skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcinomis, po trijų savaičių bus vykdoma revakcinacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)