Pirmadienį Šiaulių bulvare, prie Dailės galerijos, prasidėjo neįprasta akcija – ilgiausios pynės „Saulės pynė 777“ vijimas. Pasak tautodailininkės, Šiaurės Lietuvos kolegijos dėstytojos Sigitos Damanskienės, pynimo procesas labai smagus ir uždegantis, nes vejama poromis – keturiomis rankomis.

„Tiesiog pajunti to pynimo malonumą – iš pradžių būna sudėtingiau, nes reikia išmokti, bet paskui, kai pramoksti, pagauna toks azartas, kad sunku sustoti“, - sako šį amatą puikiai išmananti tautodailininkė.

Pasak pašnekovės, įprastai pynė vejama iš siūlų. Šį kartą ji bus pinama iš trijų spalvų – baltos, geltonos ir oranžinės – juostelių. Taip bus lengviau į pynimą įtraukti kuo daugiau žmonių. Kiekvienas, norintis prisidėti prie rekordinės pynės vijimo, gali ant studentų parengtų lapelių parašyti ne tik savo vardą, bet ir linkėjimus miestui ir įpinti šį lapelį į bendrą juostą.

„Saulės pynės“ idėja siekiant rekordo – Šiaurės Lietuvos kolegijos dovana miesto gimtadieniui. „Mes bandysime siekti rekordo – kolegijos bendruomenė, padovanojusi šią idėją miesto gimtadieniui, tikisi tai padaryti. Iki šiol ilgiausia rekordine pyne laikoma per 1200 metrų siekianti eglišakių pynė. Mes norime nupinti 1500 metrų ilgio pynę“ , - sako S. Damanskienė.

Per keturias pirmąsias pynimo valandas šiauliečiams pavyko nuvyti apie 100 metrų pynę. Šeštadienį, baigiantis „Šiaulių dienų“ savaitei, pynė iš suvyto kamuolio bus išvyniota per bulvarą visu ilgiu rekordui fiksuoti, o paskui perduota saugoti „Aušros“ muziejui.

Išskirtinis 777-tojo Saulės miesto gimtadienio informacinis partneris – pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI.