Vienoje iš Vilniaus parduotuvių miesto centre nuolatos yra aukso, sidabro, kitų brangiųjų metalų ir daug grynųjų, veikia valiutos keitykla. Šeštadienio vidurdienį parduotuvės apsaugos darbuotojas per kamerą pamatė, kad pro duris įėjo kaukėtas vyras ir išsitraukė į pistoletą panašų daiktą.

„Ateina žmogus iki pat akių užsimaukšlinęs kaukę, su kapišonu, rankoje akivaizdžiai matosi ginklas. Garantuoti, ar jis tikras, ar netiktas, mes negalime, bet faktas, kad rankoje jis turėjo pistoletą“, – „LNK Žinioms“ pasakojo jis.

Į parduotuvę įėjęs kaukėtas vyras apsisuko ir nubėgo Generalinės prokuratūros link.

Parduotuvėje buvo du darbuotojai ir klientas.

„Pasižiūrėjo, gal kažko pasibaidė, gal kad žmonių yra daug“, – svarstė apsaugos darbuotojas.

Tarpdury kaukėtas vyras dar prasilenkė su kitu klientu. Kamera užfiksavo, kaip vyras nubėga gatve.

„Pilna žmonių gatvėse ir mašinos važiuoja, ir iš kamerų matosi, kad jis pasišalindamas dar rankoje kelias sekundes turėjo ginklą ir tik po to jį paslėpė“, – teigė apsaugos darbuotojas.

Darbuotojai sako, kad du kartus skambino policijai, bet pareigūnų nematė iki šiol.

„Iš kontaktų sužinojome, iš policijos atstovo spaudai, kad neva buvo sureaguota per tam tikrą minučių skaičių, neva tai buvo atvykta pas mus, bet pas mus tikrai atvykta nebuvo policijos“, – kalbėjo „Florinus“ direktoriaus pavaduotojas Arvydas Milutis.

Policijos departamentas praneša, kad atvyko vienas ekipažas per 14 minučių.

„Patruliai į įvykio vietą atvyko per 14 minučių ir iš karto ėmėsi aplinkinėse gatvėse ieškoti įtariamo asmens“, – teigė departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pareigūnai, pasak jo, į parduotuvę nevyko, nes ir pranešime nurodyta, kad įtariamasis pasišalino.

„Jeigu būtų pranešimas, kad šiuo metu parduotuvėje yra ginkluotas asmuo, tai patruliai vyktų į pačią parduotuvę, į tą įvykio vietą, kurioje tas asmuo yra. Kadangi pranešimas buvo, kad asmuo pasišalino, automatiškai ir pareigūnai savo pajėgas nukreipė ten, kur asmuo galimai galėjo būti“, – dėstė R. Matonis.

Ramūnas Matonis

Verslininkai stebisi, kodėl policija nemetė didesnių pajėgų.

„Tam ir yra policija, kad nustatytų, ar tas ginklas buvo tikras, ar netikras. Vidury miesto ir praktiškai nėra jokios reakcijos. Ar reikia laukti aukų, ar reikia laukti kažkokių įkaitų?“ – klausimus kėlė A. Milutis.

Po dviejų parų įtariamasis dar nesurastas.

„Medžiaga dabar yra perduota į komisariatą tolimesniam tyrimui. Išimta vaizdo medžiaga ir toliau asmuo ieškomas“, – kalbėjo Policijos departamento atstovas.

Iš parduotuvės jokių vaizdų policija dar neprašė.

„Iki šios dienos, šios minutės pas mus policija atvykusi nebuvo, vaizdo įrašu nesidomėjo“, – tikino A. Milutis.

Aplink parduotuvę gatvėse – daug vaizdo kamerų. Anot verslininkų, kai istorija ėmė plisti socialiniuose tinkluose, policija susisiekė apie pusę 22 val. vakaro.

„Kadangi tai buvo taip vėlai, tai ta apklausa šiai dienai nėra įvykusi“, – tvirtino A. Milutis.

R. Matonis aiškino, kad policija bandė susisiekti su parduotuvės darbuotojais.

„Kiek man teko kalbėti su pareigūnais, buvo bandyta net du kartus skambinti įmonės atstovams, prašyta pateikti daugiau medžiagos, apklausti, tačiau kol kas nepavyko surasti jiems tinkamo laiko“, – teigė jis.

Visą „LNK Žinių“ reportažą apie įvykį žiūrėkite čia: