Koncernas „MG Baltic“ pranešė šiuo metu ruošiantis ir artimiausiu metu pateiksiantis ieškinį dėl padarytos žalos atlyginimo. Jis ketina žalos atlyginimo reikalauti ne tik iš Valstybės saugumo departamento (VSD), su kuriuo jau bylinėjasi kitoje byloje, bet ir iš departamento vadovo Dariaus Jauniškio bei NSGK pirmininko Vytauto Bako.

„Mes su valstybe nekovojame, tačiau nuosekliai giname savo teises, kurios yra pažeidžiamos pačiu grubiausiu būdu“, - pranešime teigė koncerno „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

„MG Baltic“ jau yra apskundęs VSD raštą parlamentarams ir reikalauja, kad pateikti duomenys būtų pripažinti neatitinkančiais tikrovės. Šiuo metu, anot pranešimo, teismai aiškinasi, kuris - bendros kompetencijos ar administracinis - turės nagrinėti šį ieškinį.

NSGK išvadose nurodoma, kad verslo grupės, tarp jų ir „MG Baltic“, darė neteisėtą įtaką politikams, o koncernas kelia grėsmę valstybės sąrangai.

NSGK pirmininkas V. Bakas anksčiau sakė, kad „MG Baltic“ ir kitos verslo arba interesų grupės, taip pat „VP Market“ atsirado parlamentinio tyrimo dėmesio centre tiktai dėl to, kad „kišimasis į politinius, visuomeninius procesus, įtaka sprendimų priėmėjams yra ne atsitiktinė, ji yra sisteminė ir trunka daugelį metų“.

Seimas NSGK išvadas patvirtino šią savaitę.