Teismo posėdis pradėtas pokalbio (įvykusio 2015 m. lapkritį) tarp buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir buvusio „darbiečio“ Vytauto Gapšio įrašo perklausa.

Klausant įrašą, sunku tiksliai suprasti, apie ką kalba šiuo metu kaltinimų sulaukę asmenys. Tiesa, įraše girdima, kad R. Kurlianskis ir V. Gapšys kalba apie kalėdinę šventę, kelis kartus nuskamba dabartinio konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pavardė, tačiau apie ką tiksliai kalbama, suprasti sunku.

Kaltinimai pateikti ir fiziniams, ir juridiniams asmenims

Politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti trims juridiniams ir penkiems fiziniams asmenims: Darbo ir Liberalų sąjūdžio partijoms, koncernui „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams E. Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Š. Gustainiui, Seimo nariui G. Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R. Kurlianskiui.

Darbo partijai įtarimai pateikti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su tuometiniu „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G. Steponavičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š. Gustainiui – kyšininkavimu. V. Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, R. Kurlianskis – dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.