Buvo planuojama, kad Lietuva į euro zoną įsilies nuo 2007 metų sausio 1 dienos. R. Šarkinas DELFI tvirtino turėjęs omenyje ne šią konkrečią datą, o apskritai mūsų šalies siekį įsivesti eurą.

„Čia jau žurnalistai prirašė, kad aš kalbėjau apie 2007 metus. Tačiau aš turėjau omenyje ne šią datą. Ir dabar galiu pasakyti, kad euras bus“, - tvirtino Lietuvos banko vadovas.

Pasaulio banko atstovai Lietuvoje vasarį

">įspėjo, kad norint įsivesti eurą koją mūsų šaliai gali pakišti infliacija.

Nepaisant Vyriausybės ir Lietuvos banko optimistinių tvirtinimų, gegužę Europos Komisija pateikė neigiamą atsakymą dėl mūsų šalies įsiliejimo į euro zoną. Europos Centrinio Banko parengtoje konvergencijos ataskaitoje nurodoma, kad vidutinė 12 mėnesių infliacija Lietuvoje iki 2006 metų kovo mėnesio siekė 2,7 proc. ir šiek tiek viršijo Mastrichto kriterijų, kuris tuo laikotarpiu siekė 2,6 procento.

Beje, buvęs premjeras Algirdas Brazauskas neseniai pareiškė, kad jo vadovaujamos Vyriausybės siekis įsivesti eurą dar šiais metais buvo klaida, kurios nereikėtų kartoti.

Optimistinėmis SEB Vilniaus banko prognozėmis, Lietuva eurą įsivesti galės 2009 metais, pesimistinėmis – 2012-aisiais. Lietuvos bankas euro įvedimo data nurodo 2010-2011 metus.

R. Šarkinas prognozuoja, kad 2007 metais infliacija perkops 4 proc., o 2008 ji turėtų pradėti mažėti ir metų pabaigoje būti 2,3-2,4 proc. Tad realiausia, kad Mastrichto kriterijuje numatytą infliacijos lygį Lietuva galėtų įgyvendinti 2008 metų pabaigoje.

Antrą vietą Metų citatos rinkimuose užėmė Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, naujų Sporto rūmų projektą įvertinęs taip: "Įspūdinga. Gali atrodyti net per gerai Kaunui." Už šią frazę balsavo 12 proc. skaitytojų.

Trečias liko buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, kuris jau netekęs parlamento vadovo posto paatviravo apie politikų interesus: "Vieni ateina į politiką, kad tarnautų, kiti – kad užsitarnautų, dar kiti – kad patarnautų." Šiam politikui savo balsus atidavė dešimtadalis balsavusiųjų.

Ketvirtą vietą, surinkę po 9 proc. balsų, pasidalijo prezidento patarėjas Lauras Bielinis ir australų komikas Peteris Helliara.

Tuo metu dar būdamas politologas, L. Bielinis sukritikavo buvusį ūkio ministrą ir Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą: "Jis juk neišgėręs, jis visuomet toks bus, jis neišsiblaivys. Girtas išsiblaivo. Žmogų reikia auklėti, o V. Uspaskichą reikia labai auklėti, reikia mokyti jį nuo mažens, gal nuo pirmos-trečios klasės, kad jis pirmiausia parašytų savo vardą teisingai."

Tuo tarpu komikas, greičiausiai ne itin išmanydamas Lietuvos politikos realijas, po Eurovizijos itin išpopuliarėjusį „LT United“ narį Arną Lukošių per populiarią TV laidą gerokai „paaukštino“ pareigose: "Beje, tas plikas stambuolis, beprotiškai šokęs per lietuvių pasirodymą, yra Lietuvos ministras pirmininkas."