J. Juodka feisbuke pirmadienį rašo, kad dėl ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmonos įsidarbinimo „Lietuvos geležinkeliuose“ kilęs triukšmas jam priminė jo paties istoriją, kuri nutiko 2021 metų pabaigoje.

„Istorija tokia. 2021 spalio 5 dieną dalyvavau konkurse į darbo vietą Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje ir laimėjau konkursą. Lapkričio 10 d. gavau ministrės raštą, kad priimtas į darbą nebūsiu, nes naikinama (ministrės įsakymu nuo 2021 lapkričio 3 d.) ši darbo vieta“, – rašo feisbuke J. Juodka.

Jis teigia kiek anksčiau, spalio 22 dieną, rašęs ministerijos personalo skyriui ir Teisės departamento vadovui laišką ir klausęs dėl įdarbinimo procedūrų, bet negavęs jokio atsakymo.

Jokio atsako jis teigia negavęs iš ministerijos atsakingų darbuotojų skambindamas jiems.

„Kiek man žinoma, tai ministerija turėjo iš pradžių mane įdarbinti ir tik vėliau spręsti struktūros pakeitimo klausimą, tačiau pasielgta buvo kiek kitaip“, – teigia jis.

Anot J. Juodkos labiausiai šioje istorijoje jį nustebino tai, kad praėjus daugiau kaip mėnesiui po ministerijos sprendimo panaikinti darbo vietą, buvo paskelbtas konkursas į tas pačias pareigas, bet jau su minimaliai pakoreguotais reikalavimais.

„Klausimų kyla įvairių. Laimėjo konkursą ne tas, ne savas, kuris turėjo laimėti konkursą? Rašte galima buvo bent iš padorumo parašyti „apgailestaujame“ arba „atsiprašome už susidariusią situaciją“? Viskas čia „zakonno“? Matomai, naujųjų bebrų karalystėje tikslas pateisina priemones ir politinės moralės, nepotizmo eliminavimo klausimai nėra jau tokie svarbūs“, – teigia jis.

Ministerija: naujo konkurso nebuvo

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Ryšių su visuomene skyrius Delfi atsakymuose teigia, kad konkursą į minimas skyriaus patarėjo pareigas ministerija paskelbė 2021 m. liepos mėnesį.

„Konkursas truko apie tris mėnesius. Lapkričio mėnesį ministerija, įvertinusi realų darbuotojų poreikį, keitė ministerijos skyrių struktūrą ir minėta pareigybė skyriuje buvo panaikinta. Norime pabrėžti, kad ministerijoje darbuotojų pareigybių sąrašas nuolat keičiamas ir atnaujinamas pagal realų poreikį“, – rašoma atsakyme.

Ministerija aiškina, kad naujas konkursas į šias pareigas vėliau nebuvo skelbtas, nes jos jau buvo panaikintos.

„Nuo 2021 metų rudens minima panaikinta pareigybė nebuvo atkurta. Šiais metais vykusio valstybės tarnautojų vertinimo metu Ekonomikos plėtros departamento Strateginių prekių politikos skyriuje dirbęs vyr. specialistas buvo labai gerai įvertintas už veiklą 2022 m. ir nuo 2023 m. kovo mėn. paaukštintas į patarėjo pareigas laikantis teisės aktuose nustatytų procedūrų. Taigi, tarnautojo pareigybė pakeista iš to paties vyr. specialisto į aukštesnę – patarėjo“, – teigia ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)