A. Merkel dar kartą paragino piliečius būti kantrius. „Neabejotina, jog dar labai anksti įžvelgti tikrąją tendenciją. Ir tikrai smarkiai per anksti yra kurioje nors vietoje vėl švelninti griežtas taisykles“, kalbėjo ji. Virusas ir toliau Vokietijoje plinta „dideliu greičiu“. Pandemijos įveikimas yra „herakliškas uždavinys“.

„Būtų visiškai neatsakinga, jei aš šiandien jums įvardyčiau konkrečią dieną, kada galėtų būti atšauktos ar bent sušvelnintos priemonės“, - tęsė A. Merkel.

Trečiadienį kanclerė su žemių premjerais susitarė dabar galiojančius ribojimus pratęsti iki balandžio 19 dienos.

A. Merkel ragino piliečius nusiteikti Velykoms su daugybe ribojimų. „Mums visiems tai bus visiškai kitokios Velykos nei anksčiau“, - teigė ji. Apsilankyti pamaldose bažnyčioje neįmanoma, pasivaikščioti leidžiama tik su pačiais artimiausiais. Šiais metais negali būti ir giminių lankymo ar trumpų kelionių. Tai gyvybiškai svarbu, pabrėžė kanclerė.

Vaizdo įraše A. Merkel davė ir asmeninį pažadą: „Galiu ir noriu jums pažadėti - galite pasitikėti, kad vyriausybė ir aš asmeniškai dieną ir naktį galvojame apie tai, kaip įgyvendinti abu dalykus: užtikrinti sveikatos apsaugą visiems ir palaipsniui atgaivinti viešąjį gyvenimą“.