Tad ir šį kartą žiema tiesiog užgrius mus jau pirmąją sausio savaitę. Sulauksime ne tik gausaus sniego, pūgų, bet ir didelių šalčių. Panašu, kad žiema mėgins atsigriebti už visą nevykusį gruodį.
Po itin niūraus ir rudeniško gruodžio, pagaliau galėsime mėgautis žiemiškais orais.

Pagal dabartinį prognozių modelį, panašu, kad pirmoje mėnesio pusėje krituliai bus gausesni. Ypač šią savaitę, kuomet aktyvūs ciklonai neš sniegą ir pūgas. Labai daug kritulių sulauksime jau šį trečiadienį, po kurio į šalį plūstelės stingdantis Arkties oras.

Pirmosios sausio savaitės pabaigoje termometrai užfiksuos dar šią žiemą neregėtus šalčius.

Rytiniuose šalies rajonuose šals stipriausiai: dienomis bus apie –17–15, naktimis –25–22 laipsniai šalčio. Smarkiausiai atšals šio šeštadienio naktį. Nuo sekmadienio speigas pamažu trauksis ir jau ateinančios savaitės pradžioje orai bus švelnesni, prognozuojamas gausus sniegas, vietomis šlapdriba.

Tačiau neapsigaukite, žiema tikrai pasitraukti nežada. Po trumpo atokvėpio, apie mėnesio vidurį, atplūs dar viena speigo banga. Apskritai, antroje žiemos pusėje tokių šaltų epizodų galime dažnai sulaukti dėl virš didžiosios Europos dalies pakibsiančių Arktinio oro masių.

Remiantis dabartiniais duomenimis, panašu, kad žiemiškas šaltukas su svyravimais išsilaikys iki pat sausio pabaigos. Antroji mėnesio pusė, tikėtina, bus sausesnė, sulauksime daugiau saulėtų akimirkų.
Mėnesiui baigiantis galima šiltesnių orų invazija, vėl pasipils krituliai.

Taigi, panašu, kad nieko naujo sausį neįvyks: stiprų atšalimą keis kiek šiltesnis oras ir atvirkščiai. Tokie dažni temperatūrų svyravimai kiekvieną žiemą mums turėtų jau būti įprasti.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis.

Artėja speigas

Ketvirtadienio naktį daug kur trumpai pasnigs, tačiau jau auštant debesys sklaidysis ir kaustys šaltis. Dieną temperatūra kilti neskubės, numatomas žvarbus šiaurės vėjas. Vilniuje ir Kaune naktis bus apniukusi, snyguriuos, o rytas išauš giedras. Tuo metu šals iki –13–10 laipsnių. Diena bus saulėta, temperatūra sieks –16 –14 laipsnių. Šiauliuose termometrai fiksuos –14–12 laipsnių šaltį. Pirmoji paros pusė bus giedra, vėliau atplauks debesys. Pajūryje kritulių nenumatoma, vyraus giedras dangus. Šals iki –9–8 laipsnių.

Penktadienį svilins dar didesnis šaltis, šiaurės vėjas bus silpnesnis. Vilniuje numatoma žemiausia temperatūra, bus giedra. Nakties ir ryto valandomis atšals iki –22–20, dieną iki –19–18 laipsnių. Kaune visą parą numatomas skaidrus dangus. Nakties ir ryto metu temperatūra nukris iki –17–16 laipsnių. Įdienojus bus apie –15–13 laipsnių šalčio. Šiauliuose vyraus debesuotumas, kritulių nenumatoma. Pirmoje paros pusėje atšals iki –16–15 laipsnių. Dieną galimi trumpi pragiedrėjimai, termometrai fiksuos –14–13 laipsnių. Pajūryje temperatūra svyruos tarp –11–9 laipsnių, numatomas mažas debesuotumas.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , šeštadienis taip pat bus speiguotas, tačiau po truputį daugės debesų. Žemiausia temperatūra ir toliau išsilaikys rytiniuose šalies rajonuose, kur nakties metu smogs net –25 laipsnių šaltis.

Sekmadienis bus apniukęs, daug kur pasnigs, o termometrai jau fiksuos vienženklius rodmenis.