Mergytės mama Oksana sako, iškart po vaiko apžiūros medikai pateikė išvadą, kad mėlynė atsirado dėl sumušimo, o ne dėl ligos, apie kurią kalbėjo auklėtoja. Anot mamos, po to mergytė ėmė prastai miegoti, pakito jos elgesys, o mamai bandant išsiaiškinti, kas įvyko darželyje, teko į pagalbą pasitelkti teisėsaugą.

„Mėlynė buvo kaip reikiant. Yra iš medikų išvados, kad mėlynė atsirado dėl smurto, yra ir nuotraukos“, – sakė dėl suduotų smūgių vaikui teisybės ieškanti Oksana.

Moteris sako, kad po įvykio nedelsdama ėmė ieškoti kito darželio mažylei, o ten, kur vos dvejų metų mergytei galėjo suduoti auklėtoja, ji neketino vėl leisti vaiko.

Bylos duomenimis, Klaipėdos darželio „Žuvėdra“ auklėtoja dvejų metų mergytei sudavė, tačiau pati tikina, kad mažylė ėmė dūsti, o moteris norėjusi padėti vaikui. Ant kairiojo sėdmens atsirado mėlynė. Auklėtoja teigia, kad viskas dėl respiracinio efekto ir Klaipėdos apygardos teisme siekdama išteisinimo prašo iškviesit ekspertus.

Pirmos instancijos teismas M. Vaišvilienę pripažino kalta dėl smurto prieš vaiką ir skyrė 1129,80 eurų baudą. Be to, M. Vaišvilienei dvejus metus uždrausta dirbti bet kokį pedagoginį darbą, susijusį su vaikų priežiūra, ugdymu ar auklėjimu, tačiau kol teismo sprendimas neįsiteisėjo ir yra apskųstas – moteris darželyje tebedirba.