2013 metais kilo įtarimų, kad neblaivus Vilniaus oro uoste reiso laukia į komandiruotę Romoje, kur vyko Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo diskusijos, susirengęs tuometinis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Seime Egidijus Vareikis.

„Ko jūs prie manęs lendate? Aš nesu joks girtuoklis“, – išvydęs žurnalistus, tuo metu piktinosi politikas.

Dėl neaiškios būsenos E.Vareikis nebuvo įleistas į aviakompanijos SAS lėktuvą. Jis blaškėsi laukiamojoje salėje, paskui išvyko iš oro uosto, vėliau vėl grįžo.

Problemų dėl alkoholio šis politikas buvo turėjęs ir anksčiau. Tais pačiais 2013-aisiais Seimas buvo panaikinęs jo neliečiamybę, kai prokurorai paprašė leidimo patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn dėl smurto šeimoje.

2008 m. rugsėjį E. Vareikis buvo sustabdytas vairuojantis neblaivus. Radviliškio pakraštyje pareigūnų sulaikyto politiko kraujyje tuo metu buvo rasta 1,37 promilės alkoholio.

Vis dėlto po 2013 metų istorijos E. Vareikis kardinaliai pakeitė gyvenimo būdą. Praėjęs reabilitaciją, jis sustabdė narystę TS-LKD ir prisijungė prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), su kuria laimėjo praėjusių metų Seimo rinkimuose.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis vadina E. Vareikį pavyzdžiu, kaip savo problemą gali išspręsti to norintis žmogus.

„Jis yra pavyzdys, kaip galima išeiti iš ypač sunkios situacijos. Bet pirmiausia reikia pripažinti problemą, ir tada ieškoti pagalbos“, – pažymėjo jis.

2008-aisiais abejonių žurnalistams sukėlė Socialdemokratų frakcijai priklausęs Gintautas Mikolaitis. Vieno plenarinio posėdžio metu priėjęs prie žiniasklaidos atstovų jis pasiteiravo, ar šie nenorėtų paimti iš jo interviu.

Kilus abejonių dėl politiko būsenos, G. Mikolaitis nebekalbėjo – iš pradžių spruko į Seimo salę, į kurią žurnalistams įeiti draudžiama, o po kelių valandų užsidarė savo kabinete.

Papūsti į žurnalistų pasiūlytą alkoholio matuoklį jis atsisakė, pranešęs, kad pats važiuoja į Santaros klinikas girtumo pasitikrinti. Ten nuvykęs apsigalvojo ir, vaikščiodamas koridoriais, tiesiog bendravo su jį lydėjusiais žurnalistais.

Vėliau jis tvirtino, kad tą dieną girtas nebuvo. Esą kvapas galėjo sklisti, nes išvakarėse „bendravo su kolegomis“ ir šventė.

Dėl tokių žygių socialdemokratai neįtraukė G. Mikolaičio į 2008 metų Seimo rinkimų sąrašą. Tą kadenciją jam patekti į parlamentą nepavyko, tačiau jau 2011-aisiais pagal socialdemokratų sąrašą jis buvo išrinktas į Raseinių rajono tarybą, o 2012 metais grįžo į Seimą, kur dirbo iki kadencijos pabaigos 2016 metais.

2002 metų vasarą Seimo narys socialliberalas Kęstutis Skamarakas, švęsdamas savo 50-metį, Seimo posėdžių salėje bandė pilstyti brendį, žadėdamas pavaišinti kolegas politikus bei žurnalistus.

Buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas dar 2003 metais siūlė svarstyti galimybę įrengti Seime alkotesterį, tačiau politikų pritarimo ši idėja nesulaukė.

Po pastarųjų Seimo rinkimų į valdžią atėjusios LVŽS iniciatyva praėjusių metų lapkritį Seime buvo priimtas nutarimas, draudžiantis parlamento maitinimo įmonėse prekiauti alkoholiu.