Rezoliucijos projekte Vyriausybei siūloma sudaryti specialią valstybinę aukšto lygmens komisiją šiai bylai, jos dabarties būviui ir jos ankstesniam tyrimui ištirti.

Projekte taip pat siūloma, reikalui esant, kreiptis į tarptautines institucijas dėl tarptautinio arešto orderio išdavimo, kad įtariamųjų teismas įvyktų Vilniuje arba Hagoje.

Toks siūlymas pateikimas motyvuojant tuo, kad prieš dešimt metų "Lietuvos pasienyje įvykdyta suimtų ir nesipriešinančių Lietuvos valstybės pareigūnų žmogžudystė yra tarptautinis karinis nusikaltimas", o "teisingumo įgyvendinimo šioje byloje nepasiekta".

1991 metų liepos 31-osios rytą iki šiol nestoję prieš teismą žudikai šūviais į pakaušį nužudė muitininkus Antaną Musteikį ir Stanislovą Orlavičių, greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnus Algimantą Juozaką ir Mindaugą Balavaką, kelių policijos darbuotojus Juozą Janonį ir Algirdą Kazlauską.

Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas muitininkas Tomas Šernas.

Manoma, kad Medininkų žudynėse dalyvavo Rygos OMON specialiojo "Delta" padalinio smogikai. OMON sovietų laikais buvo vadinamas ypatingos paskirties milicijos būrys.

Spėjama, jog prie Medininkų pasienio posto sunaikinimo organizavimo prisidėjo ir tuometinis SSRS vidaus reikalų ministras Borisas Puga, nusikaltimo detales aptarė Rygos OMON vadas Česlavas Mlynikas, štabo viršininkas Sergejus Parfionovas ir OMON Vilniaus štabo viršininkas Vladimiras Razvodovas.

Iki šiol visi įtariamieji nėra nubausti, nes slapstosi Rusijoje, o Rusijos valdžia ignoruoja Lietuvos prašymus išduoti nusikaltėlius.