V. Mazuronis Eltai sakė, kad vadinamiesiems antisisteminiams kandidatams susivienyti ir iškelti vieno atstovo nepavyko, nes, pasak jo, kai kurie kandidatai bandė tai panaudoti renkantis sau politinius balus.

„Manau, kad per daug iš kai kurių buvusių kandidatų spekuliacijų, bandymų panaudoti tuos dalykus renkantis sau balus. Kaip paprastai tarp politikų būna. Tai pagrindinė priežastis, kodėl neįvyko normalus susėdimas, normalus bendras pareiškimas, o išėjo daugiau tokie parodomieji veiksmai, kurie, ypač pastarosiomis dienomis nieko nekeitė ir negalėjo keisti, išskyrus (priminė. - ELTA) šiek tiek pigoką politinį šou“, - Eltai sakė V. Mazuronis.

Kandidatas į prezidentus neatskleidė, kaip vertina savo šansus patekti į antrąjį rinkimų turą.

„Aš manau, kad mano programa buvo geriausia. Manau, kad šita linkme turėtų valstybė judėti, o realiausi šansai bus to, ką pasirinks rinkėjai“, - teigė V. Mazuronis.

Jis taip pat neatsakė, ar, nesėkmės atveju, kuriam nors kandidatui pareikš paramą.

„Yra dar laiko. Dvi savaitės. Gal nieko nereikės remti, gal mane reikės remti, o gal man ką reikės remti“, - sakė V. Mazuronis.

Paklaustas, ar žino, ką palaikė Darbo partija, kurios kandidatas Saulius Skvernelis palaikymo prašė prieš kelias dienas, jis teigė apie tai nežinąs.

„Tikrai nežinau, nesu partijos narys šiuo metu, nedalyvavau tarybos posėdyje, negirdėjau, kad partija būtų priėmusi kažkokį sprendimą. Asmeniškai (partijos pirmininkas. - ELTA) Viktoras Uspakichas išsakė tam tikrus savo prioritetus, bet geriausia, kad jis, kaip partijos pirmininkas, į tai ir atsakytų“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Savo kandidatūrą į prezidentus kaip nepartinis iškėlęs V. Mazuronis yra sakęs, kad vienas iš dalykų, kuris keistųsi jam tapus prezidentu - tai užsienio politikos krypčių formavimas ir derinimas viduje.

Jis taip pat teigė esąs nepatenkintas dabartine situacija sveikatos apsaugos ir švietimo sektoriuose bei biurokratija, kuri, pasak V. Mazuronio, veda valstybę neteisinga kryptimi.

Į šalies vadovo postą kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas V. Mazuronis yra kandidatavęs prieš dešimtmetį. Tada jis surinko 6,08 proc. balsų ir rinkimuose liko trečias. Pastaruosius 5 metus jis atstovavo Lietuvai kaip Europos Parlamento narys.