Į viešumą patekus S. Šedbaro Ateities komitetui adresuotam raštui, kuriame ir pateiktos tokio pasiūlymo gairės, „valstiečiai“ netruko įžvelgti konservatorių pastangas iš Lietuvos politikos eliminuoti kadencijos pradžioje Seimo nario mandato atsisakiusį LVŽS pirmininką Ramūną Karbauskį.

„Nesu Karbauskio šalininkas ir manęs niekas tuo negalėtų apkaltinti, bet tai, kas dabar yra siūloma, yra ne kas kita, kaip visiškas teisinis, politinis, tiek bendražmogiška logika vertinamas absurdas.

Konservatoriai pasižymi tokia savybe, kad kartais ant posūkio juos labai stipriai užneša“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis, stebėdamasis, kad tokio sumanymo autorius yra, jo žodžiais tariant, didelę patirtį turintis parlamentaras ir teisininkas S. Šedbaras.

„Man labai keista matyti tokias iniciatyvas, kurių kitaip nei absurdu aš negaliu įvardinti: juokinga, absurdiška, neįtikėtina, kad tai gali būti siūloma. Tai nieko bendro nei su Konstitucija, nei su Lietuvos valstybėje galiojančia teise, nei su demokratiniais principais neturi“, – žodžių nestokodamas kalbėjo A. Mazuronis ir pažymėjo, kad gausiausioje Seimo frakcijoje turėtų atsirasti valios ir sveiko proto tokiais pasiūlymais nebeaštrinti politinės situacijos.

„Aš tikiu, kad konservatorių frakcijoje, kuri yra tikrai didelė, atsiras sveiko proto užuomazgų ir atsiims pasiūlymus, nebeaštrindami situacijos ir nebestatydami patys savęs į nepatogią situaciją“, – apibendrino parlamentaras.

Šią iniciatyvą ketvirtadienį įvertino ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Parlamento vadovė teigė, kad jai siūlymas Seimo nario mandato atsisakiusiems parlamentarams uždrausti kandidatuoti kituose Seimo rinkimuose kelia abejonių.

„Man šis siūlymas kelia abejonių. Būtent dėl to, kad, kaip ir keli ekspertai pastebėjo, jis galbūt net ir prasilenkia su Konstitucija“,– ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)