V. Mazuronis teigė, kad jis jau anksčiau buvo iškėlęs mintį, jog opoziciniams kandidatams reikia telktis, jeigu jie prezidento rinkimuose nori pasiūlyti alternatyvą šiuo metu, pasak jo, elito stumiamiems kandidatams - Ingridai Šimonytei ir Gitanui Nausėdai.

„Aš manau, kad toks vienijimasis arba telkimasis yra logiškas ir teisingas. Nežinau, kokiu pagrindu ir apie ką konkrečiai kalba ponas Puidokas, nes nesusipažinau dar su jo pareiškimo tekstu ir esme, bet tai, kad jis pritaria mano siūlymui ieškoti tokių kelių ir variantų, tai aš jo tokį pritarimą sveikinu“, - sakė V. Mazuronis.

V. Mazuronis teigė įžvelgiantis jam priimtinų idėjų pažiūrose, kurias deklaruoja M. Puidoko minimi „antisisteminiai“ politikai.

„Aš matau bendrų programinių nuostatų su ponu Juozaičiu, kadangi mano vienas iš trijų žingsnių yra tautinės valstybės kūrimas. Tai yra labai panašu į tai, ką kalba ir deklaruoja Arvydas Juozaitis. Aš kalbu apie teisinį, teisingą valstybės kūrimą, todėl matau bendrų bruožų arba bendrų požiūrių su ponu Puteikiu, kuris pasisako už teisinės, teisingos valstybės kūrimą. M. Puidoko programą aš galbūt šiek tiek mažiau žinau, bet manau, kad jis kalba apie panašius dalykus, kalbėdamas apie socialinį jautrumą, apie tradicinės šeimos svarbą ir panašiai“, - kitų kandidatų programas vertino V. Mazuronis.

Europarlamentaras pabrėžė, kad jis dar nesvarsto galimybės jungtis prie M. Puidoko siūlomos iniciatyvos, bet jeigu toks susitarimas įvyktų, jis yra pasiruošęs tapti tiek „antisisteminės sąjungos“ keliamu kandidatu, tiek paremti kitą kandidatą, jeigu juo netaptų.

„Aš esu pasiruošęs paremti bet kurį kandidatą ir pats imtis iniciatyvos“, - teigė europarlamentaras.

Vasario 18-28 dienomis portalo DELFI užsakymu visuomenės nuomonės ir tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad šiuo metu A. Juozaitis turi 4,8 proc. palaikymą, N. Puteikis - 1,9 proc., V. Mazuronis - 1 proc., M. Puidokas - 0,4 proc.

Pirmasis prezidento rinkimų turas Lietuvoje gegužės 12 dieną.