Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės–Nielsen du pilnamečiai sūnus jau pasiskiepijo nuo koronaviruso. O septynmetis, anot politikės, bus paskiepytas, kai tik bus leidžiama. O beveik 4 metų sūnus dar lauks savo eilės.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės 12 metų dukra paskiepyta dviem dozėmis, o dešimtmetė bus paskiepyta, jei bus medikų rekomendacijos.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas augina 3 vaikus ir taip svarsto apie jų vakcinavimą. Ministras LNK kalbėjo, kad jo nėščia žmona taip pat pasiskiepijo nuo koronaviruso, kai išgirdo rekomendaciją, jog skiepai nėščiosioms nėra pavojingi.

„Lygiai taip pat ir su vaikais. Jei yra mokslininkai, kurie daro tyrimus, stebėseną, vadovausimės tuo“, – tikino S. Gentvilas.

Kultūros ministras Simonas Kairys taip pat tvirtina, kad skiepytų dukrą, jei tik būtų tinkamo amžiaus. Dabar Lietuvoje nuo koronaviruso skiepyti galima sulaukusius 12 metų.

„Mano dukrytei yra virš 3 metų ir jei tik medikai, specialistai sakytų, kad galima tokio amžiaus vaikus, ar šiek tiek vyresnius skiepyti. Tai tikrai skiepytume vaiką“, – sakė ministras.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska trečiadienį LNK sakė jos vaikui 3 metai, tad kol kas šis klausimas jai nėra aktualus. Bet jei būtų gydytojų leidimas, vaiką skiepytų.

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko sūnui nėra dviejų, bet jis jau gavęs visus skiepus, išskyrus nuo koronaviruso.

„Jis paskiepytas visais įmanomais skiepais. Ir jei reikės, skiepysime ir tuo skiepu, kuris yra saugus“, – sakė ministras A. Anušauskas.

JAV ekspertai skelbia, kad siūlys leisti „Pfizer“ vakcina nuo COVID–19 skiepyti penkerių–vienuolikos metų vaikus. Lietuva žada dar palaukti.

„Mes dar laukiame Europos vaistų agentūros sprendimo, jo dar nėra. Lietuvoje dar nėra to klausimo“, – tikino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

JAV ekspertai skelbia, kad 5–11 metų grupėje buvo beveik 2 milijonai užsikrėtusių. Apie 100 iš jų mirė. Lietuvoje nuo koronaviruso mirusių vaikų nėra, bet trečiadienį paskelbtais Statistikos departamento duomenimis, ši liga pasiglemžė 22 gyvybes.

Valdžia baiminasi, kad susirgimų dar padaugės po ilgojo Vėlinių savaitgalio, kai žmonės važiuos lankyti kapų ir artimųjų.

„Esant mažiausiems negalavimo simptomams, tikrai reikėtų susilaikyti nuo kapų lankymo, artimųjų lankymo. Reikėtų riboti savo socialinius kontaktus ir įsivertinti tas savo rizikas. (…) Nereikėtų kurti naujų kapų“, – rekomendacijas vardino A. Dulkys.

Daugėjant užsikrėtusiųjų Kauno ligoninės Šilainių padalinyje nebepriimami terapiniai pacientai. Šiaulių ligoninė skelbia, kad stabdo COVID–19 pacientų lovų plėtrą, nes trūksta gydytojų.

Šaltinis
Temos
LNK
Dalintis
Nuomonės