„Tikėkina, po šių susitikimų bus peržvelgti sprendiniai jautriausiais gyvūnų gerovės klausimais“, – sekmadienį informavo K. Mažeikos patarėjas Justas Jaskonis.

Penktadienį pasirašytas ministro įsakymas sulaukė daug kritikos, nepritarimą sprendimui įteisinti medžioklę lankais išreiškė ir S. Skvernelis, o opoziciniai konservatoriai pranešė dėl jo teisėtumo kreipsiąsi į teismą bei inicijuosiantys lankų uždraudimą įstatymu.

Kaip teigia ministro atstovas, minėtame įsakyme „yra nemažai saugiklių bei kitų galutinių sprendimų“.

Po susitikimų ministras žada pateikti ir komentarus žiniasklaidai.

K. Mažeikos įsakymu pakeičiamos medžioklės taisyklės ir tarp leidžiamų naudoti įrankių ir priemonių įrašytas punktas apie medžioklinius lankus. Įsakyme nurodoma, jog papunktis dėl medžioklėje leidžiamų įrankių įsigalioja nuo 2022 metų balandžio.

Ministras teigia, jog iki tol bus siekiama įvertinti kitų šalių praktiką, su visuomene bus išdiskutuotos taisyklės ir reikalavimai tokiai medžioklei.

Aplinkos apsaugos aktyvistai pirmadienį ruošiasi laikydamiesi karantino reikalavimų surengti protestą prie ministerijos dėl šių pakeitimų bei perduoti K. Mažeikai Jono Biliūno apsakymą „Kliudžiau“.

Lanką medžioklėje naudoti buvo leidžiama iki 2004 metų, vėliau uždrausta.

Lankų naudojimo priešininkai teigia, jog tylus šūvio paleidimas palengvina galimybes brakonieriauti, tačiau šalininkai teigia, jog tyli medžioklė yra būdas apsaugoti aplinkinius gyventojus nuo šūvių triukšmo.