,,Turime atsiprašyti Alytaus rajono, (Alytaus. – ELTA) miesto gyventojų ir visos Lietuvos gyventojų, kuriems gaisras sukėlė nerimą“, – „Žinių radijo“ laidoje apgailestavo K. Mažeika, akcentuodamas, kad nebuvo imtasi pakankamai priemonių, jog nelaimės būtų išvengta.

Aplinkos ministras dėl tokios situacijos kaltina liberalius įstatymus.

Pasak ministro, net ir pažeidus veiklą, esami teisės aktai leidžia ir toliau įmonei tęsti verslą, atsipirkus tik įspėjimais arba minimaliomis baudomis.

„2009 metais buvo liberalizuotos visos tvarkos ir įstatymai sudėlioti taip, kad įmonės praktiškai galėjo tik gauti įspėjimą arba kažkokią minimalią baudą, kuri yra šiek tiek virš 1000 eurų, ir toliau tęsti savo veiklą, kuri, kaip matome, priveda prie tokių pasekmių“, – sistemos klaidas pripažino aplinkos ministras.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Jis užgesintas penktadienį.