„Policijai reikėjo nuo pat atvykimo įsikišti, nes kai kurie piliečiai nenorėjo važiuoti į izoliacijos vietas, kitiems nepatiko sąlygos, kokiomis jiems pasiūlė savivaldybė gyventi, tretiems nepatiko, kad reikia gyventi kambariuose po du arba po daugiau, todėl priekaištų buvo nuolat. Policijos pareigūnai net derybininko funkcijas atliko“, – Eltai sakė R. Matonis.

Policijos departamento atstovas teigia, kad smulkūs konfliktai tarp izoliuotų asmenų buvo sprendžiami nuolatos. R. Matonio teigimu, policijai Vilniaus viešbutyje teko spręsti ir konfliktą, per kurį peiliu buvo sužalotas asmuo.

„Susiginčijo, kilo konfliktas. Vienam vyrui buvo nosis sumušta, kitas sužalotas peiliu“, – informavo R. Matonis, atkreipdamas dėmesį, kad tai kol kas vienintelis toks konfliktas.

R. Matonis viliasi, kad savivaldybės, reaguodamos į situaciją, bus geriau pasiruošusios priimti ir izoliuoti iš užsienio grįžusius lietuvius. Policijos departamento atstovas taip pat neatmeta galimybės, kad ir trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje bus priimti sprendimai, padėsiantys valdyti susidariusią situaciją.

„Tikimės, kad nebus konfliktų, kad bus ir pasiruošta geriau truputį, ir žmonės jau žinos informaciją, bus pasiruošę, morališkai nusiteikę, tai gal konfliktų nebus. Gal keisis ir situacija šiandien. Bus Vyriausybės posėdis, kažkokie dar sprendimai bus priimti“, – sakė R. Matonis.

Policijos departamento atstovas patikino, kad policijos pajėgų yra pakankamai.

„Policija pajėgų turi, šių pajėgų yra pakankamai ir jau šiąnakt buvo pasitelkti Viešojo saugumo pareigūnai papildomai“, – informavo R. Matonis.

Antradienį policija sulaukė 312 pranešimų dėl karantino draudimų nesilaikymo

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad antradienį policija sulaukė 312 pranešimų dėl galimo karantino pažeidimo.

Iš viso policija jau sulaukė 2 578 pranešimų dėl karantino draudimų nesilaikymo. R. Matonio teigimu, pranešimų skaičius per parą svyruoja.

Policijos departamento atstovo teigimu, pranešimų pobūdis nesikeičia, informuoja apie asmenis, kurie nesilaiko karantino ir saviizoliacijos.

„Žmonės mato, kad prieš kelias dienas iš užsienio grįžę lietuviai vaikšto po miestelį ir apie tai informuoja“, – Eltai teigė R. Matonis. Policijos departamento atstovas atkreipia dėmesį, kad asmenys, į Lietuvą grįžę antradienį, jau yra priverstinai izoliuoti savivaldybės patalpose.

Pirmadienį, pasak R. Matonio, buvo sulaukta 339 pranešimų dėl galimo karantino pažeidimo.
ELTA primena, kad nuo kovo 16 d. šalyje įvestas karantinas, kurio metu yra ribojamos galimybės įvažiuoti į šalį, o įvažiavusiems numatyta būtina izoliacija.

Karantino metu šalyje draudžiami visi renginiai ir susibūrimai atvirose bei uždarose erdvėse, draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas. Taip pat uždrausta visų kavinių, barų, maitinimo įstaigų veikla, išskyrus galimybę teikti maisto išsinešimui paslaugą.

Uždrausta ir parduotuvių (išskyrus maisto produktų, kitų buitinių prekių parduotuvių, vaistinių) veikla. Taip pat uždrausta ir grožio paslaugas teikiančių įstaigų – kirpyklų, grožio salonų – veikla.