„Manau, kad rinkimuose parodėme gerą rezultatą, bet raumenys olimpinėms žaidynėms kitų metų spalį dar iki galo neparuošti, yra didžiulė tikimybė, kad juos dar paauginsime“, – pirmadienį ELTOS spaudos konferencijoje teigė jis.

„Dabar konstatuoti, kad yra status quo tarp valdančiųjų ir opozicijos, manau, kad opozicijos flange aiškiai išsiskiriame savo lyderyste, nors galbūt buvo pas poną Skvernelį (vilčių – red.), bet, manau, kad nemažai tų vilčių ir neišsipildė.

Mes akivaizdžiai parodėme, kad reitingai, kuriuos visuomenė demonstruoja, pasitikėdama mūsų pirmininke ir partija, nėra kažkokia fikcija ar muilo burbulas“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Jis įvertino valdančiųjų pasirodymą šiuose rinkimuose.

„Asmeniškai žiūrėdamas į konservatorių veidus galvočiau, kad visi pavargę po rinkimų nakties, bet šypsenų nebuvo. Manau, kad jei dar raudonos vėliavėlės nemojuojamos, bet baimės yra, ir jiems nebus ramu.

Jie praranda regionus, kur buvo vienvaldžiai: Pasvalys, Alytaus rajonas. Dabar save guodžia Klaipėda, Vilniaus miestu, kitur – kuklinasi.

Iš valdančiųjų daugumos ta pati Laisvės partija, kur ta Laisvės partija? Manau, kad klausimas, ar perlips 5 proc. mandatą Seimo rinkimuose. Manyčiau, kad savivaldos rinkimai bus sukrėtimas valdančiai daugumai, o mums tai – paspirtis stiprėti ir pakelti bangą“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Sekmadienį vykę savivaldybių tarybų ir merų rinkimai buvo sėkmingi socialdemokratams ir konservatoriams.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiamandatėje rinkimų apygardoje socialdemokratai gavo daugiausia rinkėjų balsų – 17,48 proc., nedaug nuo jų atsilieka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (16,18 proc.).

Tai rodo rinkimų rezultatai, gauti ne iš visų 1927 rinkimų apylinkių. Balsavimo rezultatų dar trūksta iš 2 rinkimų apylinkių.

Po dviejų lyderiaujančių partijų rikiuojasi politiniai komitetai, kuriuos palaikė 13, 89 proc. rinkėjų.

Išankstiniais duomenimis, ketvirtoje pozicijoje yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (9, 22 proc.), penktoje – Liberalų sąjūdis (6,96 proc.) Panašų rezultatą turi Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, pelniusi 6,64 proc. balsų.

Per savivaldos rinkimus Lietuvos lenkų rinkimų akciją -Krikščioniškų šeimų sąjungą palaikė 5, 34 proc. rinkėjų, partiją „Laisvė ir teisingumas“ – 5,20 proc., Darbo partiją – 3, 68 proc. rinkėjų. Nedaug nuo „darbiečių“ atsilieka Laisvės partija, kurią palaikė 3, 53 proc. rinkėjų.

Lietuvos regionų partija gavo 2, 48 proc. balsų, Lietuvos žaliųjų partija per rinkimus sulaukė 1, 66 proc. rinkėjų palaikymo. Nacionalinį susivienijimą palaikė 1,12 proc. rinkėjų.

Kitos rinkimuose dalyvavusios politinės jėgos gavo mažiau nei vienas procentas rinkėjų balsų.

ELTA primena, kad savivaldybių tarybų rinkimų daugiamandatėje rinkimų apygardoje rinkimai laikomi įvykusiais, nepaisant juose dalyvavusių rinkėjų skaičiaus.

Kandidatų sąrašas gali gauti mandatų, jeigu už jį balsavo ne mažiau kaip 4 procentai rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)