„Pritariame Vyriausybės posėdyje priimtiems sprendimams stabdyti ugdymo procesą ir uždrausti viešuosius renginius. Nedelsiant imsimės juos įgyvendinti. Artimiausiomis dienomis Kaune turėjo vykti nemažai didelio masto renginių, tačiau žmonių sveikata ar net gyvybė yra aukščiau visko“, – BNS atsiųstame komentare sako Kauno meras.

Pasak jo, Kaunas neskubėjo savavališkai priimti sprendimų ir laukė, kol dėl tolesnių veiksmų pasisakys Vyriausybė.

Be to, nuo ketvirtadienio Kaune keičiama įlipimo į viešąjį transportą tvarka: žmonės bus įleidžiami ne tik pro priekines, bet pro visas duris.

„Tai prisidės prie geresnės oro cirkuliacijos transporto priemonėse bei tolygesnio keleivių srautų pasiskirstymo“, – sako V. Matijošaitis.

Taip pat nuo penktadienio viešojo transporto bilietų nebus galima įsigyti iš vairuotojo, o keleiviai raginami naudotis išmaniąja programėle arba pildyti elektroninius bilietus.

Pasak V. Matijošaičio, į šią aplinkybę atsižvelgs ir keleivių kontrolė, jeigu žmonės vyks iš vietų, kur nėra bilietų platinimo vietų ar jos nedirba.

Ketvirtadienį Kaune vyko pasitarimas su ligoninių, Kauno poliklinikos bei Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovais.

„Uoliai sekame situaciją, konsultuojamės su specialistais, paisome jų rekomendacijų“, – sako Kauno meras.

Pasak jo, šiuo metu ruošiamos papildomos patalpos pacientų karantinavimui ir saviizoliacijai, miestas taip pat papildė dezinfekanto atsargas ir jomis pagal poreikį aprūpins visas savivaldybei pavaldžias įstaigas.

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlymui dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes.

Taip pat dviem savaitėms uždaromos visos kultūros, laisvalaikio, sporto ir pramogų įstaigos.

Šių priemonių imamasi pasaulyje plintant koronaviruso infekcijai ir šią savaitę nustačius du koronaviruso atvejus Kaune.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu dėl koronaviruso ištirtas 321 mėginys, nustatyti trys užsikrėtimo atvejai. Visi jie – įvežtiniai.

Šiaulietė ir du kauniečiai koronaviruso užsikrėtė viešėdami Šiaurės Italijoje.