Savivaldos rinkimų metu pasitikėjimą Visvaldo Matijošaičio komanda išreiškę kauniečiai jiems suteikė kone absoliučią valdžią taryboje – net 32 vietas iš 40. Įskaičiuojant ir merą „Vieningas Kaunas“ turi net 32 kėdes.

„Į šitą darbą prieš 4 metus atėjau turėdamas vieną tikslą – atgaivinti Kauną. Šiandien Kaunas yra visiškai kitoks miestas nei buvo anksčiau. Tvarkingesnis, gražesnis, atsikratęs kompleksų, susigrąžinęs pasitikėjimą savimi ir dideliu greičiu augantis. Bet ar tie 4 prabėgę metai buvo vien tik rožėmis kloti? Tikrai ne. Iš pradžių patirties savivaldybės darbe neturėjusią mūsų komandą seni biurokratai maitino pasakomis. Užtruko, kol apsivalėm ir pakeitėm čia dirbančių žmonių mąstymą. Vėliau darbus iš ritmo buvo išmušusios mano ligos“, - teigė V. Matijošaitis.

Dabar Kauno meras tikina, kad jaučiasi kur kas geriau.

"Po medikų įsikišimo jaučiuosi žymiai geriau, o komanda jau apsiprato, kad atėjome dirbti ir atėjome ne vienai dienai", - sako V. Matijošaitis.

Laikinosios sostinės vadovas įsitikinęs, kad geriausi Kauno metai dar laukia ateityje.

„Savo kabinete turiu didelę lentą, ant kurios sužymėti visi didžiausi miesto projektai ir jų grafikai. Raudona spalva žymiu tuos projektus, kurie atsilieka nuo sutarto grafiko, o žalia tuos, kurie vyksta laiku. Šiuo metu toje lentoje raudonos spalvos yra daugiau nei norėčiau. Tiek dirbdamas versle, tiek ir čia didžiausia vertybe laikau stiprią komandą. Šiandien esu labai laimingas, nes turiu tokią komandą, kokios gali pavydėti visa Lietuva. Pokyčius, kurie pastaraisiais metais įvyko su Kaunu, daugelis žmonių vadina sėkmės istorija. Tuo tarpu aš juos vadinu gera įžanga arba apšilimu prieš tikrąją sėkmės istoriją, kurią visi kartu pradedame šiandien“, - kalbėjo Kauno meras.

V. Matijošaitis sako, kad gerokai vėluoja ledo arenos, baseino statybos. Taip pat stringa "Mokslo salos" ir koncertų rūmų projektai.

"Tai nėra darbbuotojų kaltė - tokia yra biurokratinė sistema. Privačiame versle mes būtume viską pabaigę, ką buvome suplanavę", - teigė V. Matijošaitis.

Pirmajame posėdyje dalyvavo visi tarybos nariai, mero regalijas V. Matijošaičiui įteikė miesto tarybos narė Jūratė Norvaišienė.

Planuojama, kad nesikeis ir miesto vicemerai - jais turėtų būti patvirtinti Andrius Palionis ir Rasa Šnapštienė iš "Vieningo Kauno".

Savivaldybės administracijai ir toliau vadovaus Vilius Šiliauskas.

Visas V. Matijošaičio komandos, keliaujančios į tarybą, sąrašas (eilės tvarka – pagal reitingus po balsavimo):

Dainius Matijošaitis
Jūratė Elena Norvaišienė
Jonas Audėjaitis
Šarūnas Matijošaitis
Benjaminas Želvys
Andrius Palionis
Ramunė Bičkauskienė
Mantas Jurgutis
Rasa Šnapštienė
Donatas Večerskis
Ingrida Visockienė
Karolis Stirbys
Mindaugas Šimkus
Vilius Šiliauskas
Rugilė Rukšėnaitė
Ligita Valalytė
Jaunius Ramoška
Simas Sirtautas
Kęstutis Morkūnas
Visvaldas Varžinskas
Inga Juodeškienė
Saulius Vilius Bartaška
Karolina Žekaitė
Konstantinas Pesenka
Rimantas Lekavičius
Ingrida Lapėnaitė Krasnickė
Ramūnas Širvys
Saulius Kavaliauskas
Tomas Žebuolis
Viktorija Mačiūnė
Vilius Vaitkevičius
Rosvydas Marcinkevičius

Be „Vieningo Kauno“ į Kauno miesto taryba pateko tik 8 konservatoriai. Visos kitos partijos ir politiniai judėjimai liko už borto.

Pagal Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą į tarybą pateko į merus kandidatavusi ir antra likusi Jurgita Šiugždinienė, Edita Gudišauskienė, Vitas Lendraitis, Rytas Kupčinskas, Paulius Lukševičius, Petras Bingelis, Jonas Koryzna ir Vygantas Gudėnas.