„Nekilnojamąjį turtą perku savo uždirbtais pinigais, į nekilnojamąjį turtą investuoju pastoviai ir jau gana seniai Kaune ir visoje Lietuvoje“, – rašoma jo išplatintame pranešime spaudai.

„Visą NT įsigyju asmeniškai pats su žmona. Neturiu ko slėpti ir niekada nebandžiau to daryti – viskas matoma registruose, viešai prieinama kiekvienam. Taigi ir mano turimi sklypai – kiekvienas be išimties – įsigyti teisėtai“, – teigia Kauno mero sūnus.

Jis taip pat sureagavo į portalo „Delfi“ publikuotą tyrimą, kuriame teigiama, kad V. Matijošaičio įsigytą Kačiūniškės dvarą Kauno rajone be reikiamų leidimų tvarkė merui pavaldi įmonė „Kauno Saulėtėkis“, kuriai vadovauja Š. Matijošaitis.

„Aš, kaip „Kauno Saulėtekis" generalinis direktorius, galiu patvirtinti, kad įmonės lėšomis darbai nebuvo vykdomi „Kačiūniškės" dvare, visi darbai buvo atliekami privačiomis lėšomis“, – sakė Š. Matijošaitis.

ELTA primena, kad lapkričio mėnesį LRT Tyrimų skyrius paskelbė, kad naudodamasis neskaidria schema V. Matijošaičio sūnus ir Kauno miesto tarybos narys Š. Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose. Jų vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų.

Šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. Aiškėja, kad įgytų sklypų aplinka ir reikalinga infrastruktūra taip pat tvarkoma už miesto pinigus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotoja Rūta Kaziliūnaitė trečiadienį Seimo nariams tvirtino, kad STT atlikusi analitinės antikorupcinės žvalgybos tyrimą dėl Š. Matijošaičio įsigytų žemių Kaune negali teigti, kad šioje istorijoje yra pažeisti teisės aktų reikalavimai. Tačiau ji pažymėjo, kad tam tikra schema yra matoma ir 37 žemės sklypai yra įsigyti asmenų grupės, susijusios su Š. Matijošaičiu.

STT atstovė tvirtino, kad galima išskirti 5-ias stambiausias grupes, kur fizinis asmuo sutelkė per savo sutuoktinį ir kartu susijusius juridinius asmenis įsigijo 99 sklypus. Kitos grupės, pasak jos, šiek tiek mažesnės, tačiau viena iš jų, kurioje susitelkia 37 žemės sklypai, yra susijusį glaudžiai su viešais asmenimis, labai įtakingais Kauno mieste.

LRT tyrimo informaciją Š. Matijošaitis savo atsakyme vadina „kilusiais gandais“.