R. Masiulis teigia girdįs kalbų, kad gali būti keičiami jo paskirti strateginių įmonių, įskaitant „Lietuvos geležinkelius“, vadovai.

„Girdžiu aš tų kalbų, kad būtų keičiamas vadovas, bet vadovą pakeisti reikia turėti argumentus. Jei būtų objektyvūs argumentai, tai viena, bet noras susidoroti yra kita“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė R. Masiulis.

Vertindamas A. Vaitkaus galimybes vėl vadovauti uostui, R. Masiulis teigė, kad tai yra sunkiai įmanoma.

„Į Klaipėdos uostą praktiškai neįmanoma, yra ir teismo sprendimai, ir VTEK išvados dėl supainiotų interesų. Dėl „Lietuvos geležinkelių“ irgi neįmanoma, nes A. Vaitkus dalyvauja veikloj su žmonėmis, kurių įmonės turi interesų geležinkelių versle“, – sakė R. Masiulis.

Nuo 2013-ųjų Klaipėdos uostui vadovavęs A. Vaitkus iš pareigų atleistas kovo pabaigoje, R. Masiuliui suabejojus, ar uosto vadovas liktų nešališkas įmonių, parėmusių jį per savivaldos ir mero rinkimus, atžvilgiu. A. Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau pirmos instancijos teismas birželį skundą atmetė. A. Vaitkus sprendimą apskundė Apeliaciniam teismui.

LRT sausį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo verslo santykiais susiję asmenys, tarp jų – baltarusiškų trąšų karaliumi pramintas klaipėdietis verslininkas Igors Udovickis ir jo sutuoktinė.

Be to, kampaniją maksimaliomis beveik 8,8 tūkst. eurų sumomis parėmė su uostu susiję verslininkai – I. Udovickio ir „Belaruskalij“ valdomo Birių krovinių terminalo vadovas Vidmantas Dambrauskas bei „Kamineros grupės“ savininkas Arūnas Tuma. Pastarieji su „valstiečių“ sąrašu taip pat išrinkti į Klaipėdos miesto tarybą.

A. Vaitkus kovą buvo išrinktas į Klaipėdos savivaldybės tarybą su „valstiečių“ sąrašu. Mero rinkimus jis pralaimėjo antrajame ture.

R. Masiulį rugpjūčio pabaigoje pakeis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas parlamentaras Jaroslavas Narkevičius.