„Aš neabejoju, kad dabartiniai skandalai kelių sektoriuje yra dangstomi, bandant atakuoti kažką kitą. Sėkmingai galėjo būti ir kažkas kitas. Dabar pasirinktas aš ir man apskritai keršija. Kiekviena partija, esanti valdžioje Lietuvoje, kažką gerai daro. Tai vieni anksčiau darė gerai tą, kiti – aną. O „valstiečių“ partija, ką tikrai gerai daro, tai keršija. „Valstiečiai“ įeis į istoriją kaip geriausiai keršijanti partija (...). Keršija dėl A. Vaitkaus atleidimo, tai buvo lūžis mūsų santykiuose, o dabar dar prisidėjo, kad nepatylėjau dėl premjero kelio“, – Eltai sakė R. Masiulis.

Buvęs susisiekimo ministras teigia, kad į teismą dėl R. Karbauskio teiginių dar nesikreips, bet, jei tai piktybiškai tęsis ir toliau, pasak R. Masiulio, „viskam yra ribos“. R. Masiulis sako, kad „valstiečių“ lyderis neįvertino savo komentarų ne tik per faktinį teisingumą, bet ir teisinį.

„Negalima kaltinti žmogaus nusikaltimu, jei neturi įrodymų“, – teigia R. Masiulis.

„Supraskime, čia yra emocijos, ir aš tikrai nenoriu veltis į jo emocijas ir jo visą tą negatyvą. Mano tik buvo įspėjimas, kad duodant komentarus reikia ir save gerbti, ir kitus. Jei turi objektyvų faktą, jį reikia pateikti ir tuomet vertinti. Švaistytis žodžiais ir kalbėti neatsakingai – tai Lietuvoje yra įstatymai, kurie tokius dalykus uždraudžia. Aš tą norėjau priminti. Į teismą aš kol kas neplanuoju kreiptis, jeigu tie dalykai tęsis piktybiškai, žinote, viskam yra ribos“, – teigia R. Masiulis.

Karbauskis: galiu pasakyti tik vieną skaičių

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis aplaidžiai žiūrėjo į žvyrkelių asfaltavimo programą ir tuo menkai domėjosi.

Kartu „valstiečių“ lyderis giria dabartinį ministrą Jaroslavą Narkevičių, kuris, pasak R. Karbauskio, ėmėsi žvyrkelių asfaltavimo iš esmės – kas savaitę domisi šia programa.

„Aš tik galiu pasakyti vieną skaičių. Šiandien gavau atsakymą iš kelių valdybos direktoriaus, tai buvęs ministras apie žvyrkelių kelių asfaltavimo programą duodavo klausimą vieną sykį į ketvirtį. Čia citata – kas trys mėnesiai vieną kartą. Dabartinis ministras šį klausimą duoda kas savaitę“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Jo teigimu, J. Narkevičius gerai tvarkosi su susisiekimo sektoriuje esančiomis problemomis.

„Ta betvarkė arba tas didžiulis vėlavimas, kuris yra žvyrkelių asfaltavimo programoje ir daugelis kitų dalykų yra tiesiog abejingumas ir buvęs ministras buvo visiškai abejingas šioms problemoms. Dabartinis ministras ėmėsi iš esmės“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis apvogė valstybę. Pasak politiko, eksministrui nesugebant tinkamai eiti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė 160 mln. eurų nepanaudotų lėšų suma, skirta kelių tvarkymui.

„Jis visiškai nekontroliavo padėties, dėl to yra didelis atsilikimas kelių asfaltavime, kelių priežiūroje. Jo sprendimai, kuriais jis mus įtikinėjo prieš keletą metų, dėl kelių priežiūros įmonių jungimo davė visiškai neigiamą rezultatą“, – sakė R. Karbauskis.

Savo ruožtu R. Masiulis tvirtina, kad tokie teiginiai yra tiesiog melas.