Tokią galiojančią Seimo kanceliarijoje tvarką ketvirtadienį žurnalistams paaiškino Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas.

Į klausimą, jeigu vyktų tyrimas ir būtų paprašyta surasti buvusio parlamentaro Eligijaus Masiulio elektroninius laiškus, A. Zeleniakas atsakė: „Atrasti nėra ko, nes pašto dėžutė yra panaikinta“. „Seimo kanceliarijoje neras to, ko nėra“,- sakė jis.

Ryšių su visuomene skyriaus vedėjo teigimu, galima atrasti pašto dėžutes tik tų parlamentarų, kurie šiuo metu dirba Seime.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad paviešintų Prezidentės laiškų autentiškumą planuojama pavesti tirti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

„Mes suprantame, kad tie laiškai yra prokuratūroje, mes suprantame, kad tie laiškai turėtų būti Seimo serveriuose, mes suprantame, kad jie šiuo atveju yra vienoje iš žiniasklaidos redakcijų. Bet kuriuo atveju kažkuris turėtų patvirtinti, kad jie autentiški. Iš publikacijų žinome, kad susirašinėjo daug žmonių, ir, aišku, būtų labai įdomu matyti visą vaizdą“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.