Ketvirtadienį į Žeimius sugužėjo dar neregėtos pajėgos – skaičiuojama, kad į miestelį atvyko kone šimtas pareigūnų.

„Taip, šiandien čia buvo daug policininkų. Klausinėjo ir manęs“, – DELFI ketvirtadienio vakarą teigė Žeimių gyventojas.

Vyro teigimu, policijos pareigūnai kaip ir iki šiol klausinėjo bet ko, kas galėtų padėti surasti I. Strazdauskaitę. Panašu, kad ir šį kartą policijai kažko apčiuopiamo sužinoti nepavyko.

„Visi nori padėti, visi nori suteikti informacijos. Visi taip ir padarytų, jei tik kažką žinotų. Tačiau kiek tenka kalbėti su žmonėmis, niekas nieko nežino ir nematė“, – pasakoja vyras.

Vietinė parduotuvė užsidaro 21 valandą. Pardavėjos taip pat sako, kad ketvirtadienį pareigūnai užsuko į vienintelę kaimo parduotuvę.

„Kalbėjo su vedėja. Dabar kiekvieną dieną čia pilna pareigūnų. Nuolat matome pravažiuojančius jų automobilius. Tai jau tapo įprastu vaizdu Žeimiuose“, – pasakoja pardavėjos.

Dingusios Ievos „Audi A7“ buvo rastas pora kilometrų nuo Žeimių, miško prieigose. Kas nutiko miške ir kur prapuolė mergina iki šiol nėra aišku. Kol kas nė viena iš daugybės paieškų nedavė apčiuopiamo rezultato, o visos keliamos versijos tėra spėlionės.

Ieško nuo sekmadienio

DELFI primena, kad merginos paieškos vyksta nuo sekmadienio, kai apie 21.00 val. policija gavo pranešimą, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.).

Pranešta, kad mergina dingo pravažiavusi Kauną: kaip nurodė jos draugas, dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Apie 01.30 val., I. Strazdauskaitės automobilis surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Policija informavo, kad bylą tiria kaip asmens pagrobimą (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. – dėl neteisėto laisvės atėmimo), nei automobilyje, nei netoliese merginos nebuvo. Imta analizuoti važiavimo kryptis, ieškoma merginos daiktų.