„Reaguosime, visi žmonės ir personalas turės nešti atsakomybę“, - sakė P. Isoda.

Jis kol kas negalėjo atsakyti, ar bus kreipiamasi į teisėsaugą.

„Priklausomai nuo pažeidimų“, - atsakė meras.

Jis patikino, kad su ligonine ir kitomis institucijomis bendraujama. Mero teigimu, personalui apsaugos priemonių netrūksta. Didelė dalis ligoninės valytojų yra saviizoliacijoje. Pasak mero, ieškoma kuo jas pavaduoti.

Naujų pacientų nepriima

Ligoninės direktorė Audronė Kuodienė įtaria, kad į ligoninę virusą galėjo „atnešti“ pacientas.

„Dauguma mūsų pacientų yra vyresnio amžiaus pacientai, sergantys įvairiomis lėtinėmis ligomis, ir jie turi gana didelę galimybę užsikrėsti. Negali kaltinti žmonių, kad jie nesilaiko karantino, tačiau kažkokiu būdu jie tą infekciją gali gauti.

Dauguma pacientų, kurie yra vyresnio amžiaus, kurie turi daug lėtinių ligų, lankosi įvairiose gydymo įstaigose. Pas mus papuola pacientai ir iš kitų gydymo įstaigų. Galbūt šią infekciją mūsų skyriui atnešė pacientas, kuris buvo gavęs ją kažkur kitur. Pradžioje, kai būna besimptomė eiga, tas žmogus pagal atvejo apibrėžimą būna nesilankęs užsienyje, neturėjęs jokių kontaktų, ir jis negauna jokių izoliacinių priemonių. (...)Dabar į kiekvieną pacientą žiūrime kaip į potencialiai galintį užkrėsti“, - sakė A. Kuodienė.

Ligoninės vadovė sakė, kad naujų pacientų ligoninė nepriima, gydo tik tuos, ko negali išleisti. Taip pat yra teikiama būtinoji pagalba priėmimo skyriuje.

Pirmasis atvejis ligoninėje nustatytas balandžio 4 d. vakarą valymo tarnybos darbuotojai, kuri buvo susijusi su Vidaus ligų skyriumi.

Vienas pacientų pateko iš privačios globos įstaigos

Kalbėdama apie atvejus, ligoninės vadovė kalbėjo, kad vienas iš jų jau pateko į Marijampolės ligoninę kraštutinai sunkios būklės. Jis buvo atvežtas iš privačios globos įstaigos, prieš tai yra gydęsis įvairiose gydymo įstaigose.

„Mes manome,kad jo mirties priežastis ne COVID infekcija“, - sakė A. Kuodienė.

Pasak jos, kitų, į Kauno klinikinę ligoninę išvežtų pacientų būklė yra „pakankamai sudėtinga, bet jie nėra ventiliuojami“.

„Pora gauna eksperimentinį, keletą baktericidinį gydymą, kai kurie kvėpuoja palengvintu deguonimi“, - sakė A. Kuodienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos 7 val. duomenimis, Lietuvoje nustatyti 955 atvejai. Nuo ligos mirė 15, pasveiko - 8 asmenys.