Į įvykio vietą išskubėję Ukmergės policijos komisariato pareigūnai vairuotoją rado be sąmonės, tačiau suvestinėje buvo paskelbta, kad vairuotojui nustatytas 1,28 prom. girtumas.

„Mane labai nustebino, kaip žmogų be sąmonės, neištyrus kraujo rezultato, nustatyti girtumą“, – DELFI ketvirtadienio rytą teigė V. Ušackas.

Ukmergės policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus DELFI teigė, kad į pareigūnų alkotesterį avariją sukėlęs vyras pūtė ligoninėje. „Kai jį ištraukė iš automobilio, jis buvo be sąmonės, tačiau atgavo sąmonę pristatytas į ligoninę. Su juo bendravo, jis pūtė į policijos alkotesterį“, – tvirtino V. Butkus.

Pagal patvirtintą tvarką girtumas turi būti nustatomas į alkotesterį pučiant du kartus. „Bet kadangi jis dėl sveikatos būklės negalėjo antrą kartą įpūsti, buvo papildomai paimtas kraujas, – teigė V. Butkus. – Bus atlikta ekspertizė ir nustatytas alkoholio kiekis kraujyje.“

Į klausimą, ar pats vairuotojas ką nors teigė apie galimą ar negalimą girtumą, pareigūnas atsakyti negalėjo. Vis dėlto, tvirtino, kad pareigūnai, tikrinę blaivumą, turėjo jausti nuo jo sklindantį alkoholio kvapą.

„Jis nebuvo apklaustas dėl sveikatos būklės, – teigė V. Butkus. – Bet pareigūnai turėjo jausti alkoholio kvapą.“

Blaivumas, pareigūno teigimu, būtų tikrintas bet kuriuo atveju, nes įvykyje žuvo žmogus. Tokiu atveju, V. Butkaus tvirtinimu, visada privaloma tikrinti vairuotojo blaivumą.

Pasidomėjus, ar alkotesteris galėjo klysti, o gal vyras tiesiog buvo pavartojęs vaistų, o ne alkoholio, pareigūnas atsakė kategoriškai: „Ne, policijos naudojami alkotesteriai neklysta, jie su patikrom, abejonių nekyla, pareigūnai jautė alkoholio kvapą“.

DELFI primena, kad tragiškas įvykis įvyko trečiadienio popietę. Apie įvykį pareigūnams buvo pranešta 13 val. 50 min..

Suvestinėje pranešama, kad automobilis „Honda CRV“, vairuojamas neblaivaus (1,28 prom.) vyro (gimusio 1956 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo keleivė (gimusi 1932 m.), vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų pristatytas į Vilniaus ligoninę.

Ketvirtadienį V. Ušackas DELFI teigė, kad gydytojai jį informavo, jog broliui plyšo kraujagyslė ir kraujas išsiliejo į smegenis. „Dėl to jis prarado sąmonę ir padarė avariją“, – DELFI sakė V. Ušackas.

Apie galimą brolio girtumą V. Ušackas kalbėti nenorėjo. „Tyrimų rezultatų dar nėra, mane labai nustebino, kaip žmogui be sąmonės, neištyrus kraujo rezultato, galima nustatyti girtumą. Juo labiau kad tėvelis juos išlydėjo per pietus į ligoninę. Jis labiausiai pakraupęs dėl tokių pareiškimų“, – teigė jis.

V. Ušackas sakė, kad laukia kraujo tyrimų rezultatų.

Jis DELFI pasakojo, kad šią naktį automobilį vairavusiam broliui darė operaciją. Pirminiais duomenimis, jam lūžo antras kaklo slankstelis.

Diplomatas priminė, kad brolis gėrė vaistus, buvo labai smarkiai peršalęs. „Tai nežinom, kaip čia viskas yra“, – DELFI sakė pašnekovas.

V. Ušackas teigė, kad dabar sunkiausiai laikosi jo tėvas. „Sunku jam, 90 metų žmogui, deimantines vestuves jų net šventėm prieš ketverius metus, tai jam, aišku, yra sunku“, – sakė jis.