– Mes čia besikalbėdami su ponia Rasa Kazėniene išgirdome dar vieną pavardę, tai yra ministerijos kanclerio, Arūno Kazlausko pavardę, esą irgi mėginančio daryti įtaką auditams, tyrimams. Ar jums irgi yra tekę girdėti, kad toks pilietis bando kištis į veiklą?

– Taip, yra tekę girdėti, mes turime tą sisteminę problemą, kad ministerijose dirbantys karjeros tarnautojai ilgą laiką, kalbant apie kanclerius, tai žmonės, kurie daro tikrai daug sprendimų, vėliau susiduria su situacija, kai vienaip ar kitaip tuos sprendimus reikia aiškintis. Kalėjimų departamentas Teisingumo ministerijoje yra būtent ta sritis, kurioje buvo daroma ilgą laiką abejotini sprendimai, o tų, kuriuos reikėjo daryti, nebuvo daromi. Tai, be abejonės, ilgametis kancleris šioje vietoje yra keistoje situacijoje – jam iš tiesų reikia užtikrinti skaidrumą ir užtikrinti, kad būtų patikrinti dalykai, kuriuose jis pats dalyvavo. Aš tikrai žinau situaciją su Teisingumo ministerijos kancleriu. Ir dar daugiau. Tikrai žinau, kad ne vienoje ministerijoje yra panašios bėdos. Ir vėlgi tai yra ministro atsakomybė ir politinės komandos atsakomybė tokias bėdas spręsti.

– Kai jūs rengėte spaudos konferenciją, sumanėte ją rengti, aš taip suprantu, premjeras tikrai žinojo, kad jūs ją rengsite, jūs informavote, bet ar jis žinojo, kad jūs kelsite taip klausimą: arba jūs arba viceministras Raimondas Bakšys?

– Ne, nežinojo.

– Kaip jisai sureagavo jau kai sužinojo?

– Na, aš esu girdėjęs iš premjero, kad kol kas lagaminų dėtis nereikia, tačiau pirmadienis parodys.

– Jūs užsiminėte, kad ta aplinka dabar yra visiškai pasikeitusi, ir iš visų buvusių viceministrų liko tik vienas viceministras R. Bakšys, kuris tuo metu buvo patarėjas, ir neliko tų visų patarėjų, tai šitoje vietoje aš noriu jūsų paklausti, ar jūs norite pasakyti, kad šitas žmogus turėjo įtakos ministrės veiksmams ir galbūt sprendimams?

– Aš noriu pasakyti, kad tas žmogus turėjo ir, mano galva, turi didžiulę įtaką daugeliui ministrės sprendimų. Man atrodo, kad kartais jo įtaka yra didesnė negu ministrės. Man labai gaila, kad ta įtaka pasinaudojama kai kuriais atvejais ne padėti, o kaip tik stabdyti skaidrumo procesus.

– Ką galvojate apie viceministro ateitį jūs jau esate pasakęs labai aiškiai, o ką jūs galvojate apie ministrės galimybes toliau likti šitame poste, įvertinant ir tai, ką jūs tik ką pasakėte dabar, kad jos darbui buvo daroma įtaka, ji nebuvo tas žmogus, kuris kontroliavo situaciją?

– Dėl ministrės ateities, aišku, sprendžia ministras pirmininkas, ir man labai sunku daryti sprendimus. Aš tik manau, kad vis dėlto pati ministrė yra nekart rodžiusi ir deklaravusi paramą R. Kazėnienei, tačiau, mano galva, to buvo gerokai per maža.