Jo teigimu, tikslas nėra K. Motiečiui skirti laisvės atėmimo bausmę, tačiau, pažymi jis, dabar paskirta suma yra juokinga.

„Su teisininkais aš konsultuojuosi ir mes ieškome galimybių skųsti šitą sprendimą. Mano pagrindinis tikslas ne tai, kad tas jaunuolis sėdėtų, (...), bet, aš manau, kad prokuratūra sukūrė precedentą, kai tu gali tokius jaunuolius siųsti į Seimą, gaudyti Seimo narius ant kyšio ir jei jie ateitų ir kaip aš priduotų juos, jie tiesiog gautų penkių tūkstančių eurų baudą. Tai yra juokinga“, – Eltai situaciją komentavo parlamentaras.

M. Maldeikis įtaria, kad šiuo sprendimu buvo siekiama tyliai šią bylą „užgesinti“.

„Šiuo metu konsultuojuosi su teisininkais, situacija yra gana komplikuota, nes iš to, ką matau, ką man sako teisininkai, tai buvo rasta landa kaip šitą bylą tyliai užgesinti, tai ir buvo padaryta“, – piktinosi M. Maldeikis, tačiau komentuoti, kas galėjo sukurti jo minimą „landą“ jis atsisakė.

M. Maldeikis pabrėžia, kad tai, jo vertinimu, sisteminės korupcijos Seime byla, kuri buvo numarinta.

„Mano politinis vertinimas, kad tai yra sisteminės korupcijos Seime byla, kuri yra numarinta ir įvertinta 4900 eurų – tiek prokuratūra vertina mūsų valstybę“, – teigė M. Maldeikis.

ELTA primena, kad Vilniaus apygardos teismas Seimo nario Mindaugo Puidoko buvusiam padėjėjui Kęstučiui Motiečiui už prekybą poveikiu skyrė 4,9 tūkst. eurų baudą.

Pernai pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. Motiečius Seimo patalpose 2021 m. balandžio mėn. pasiūlė Seimo nariui Matui Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį.

Siūlydamas kyšį kaltinamasis, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys ateityje balsuotų taip, jog neapibrėžtam laikui būtų sustabdytas Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto, kuriuo turėjo būti sugriežtinti lošimų verslą reglamentuojantys teisės aktai, svarstymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)