„Mačiau dalį to kivirčo ir paskui stengiausi nereaguot. Negi ten pradėsi skirti, – teigė L. Mažylis. – Man girdėjosi, aš šalia sėdėjau.“

L. Mažylis teigė, kad nedalyvavo ginčo užuomazgoje, tad ir negali pasakyti, kaip viskas įsisiūbavo. „Buvo labai nemalonus akustinis vaizdelis. Nusisukau į langą ir stengiausi neklausyti, kas vyksta, – teigė europarlamentaras, o į klausimą, ar ilgai viskas vyko, atsakė. – Atrodė, kad galėjo trumpiau. Buvo pasikartojantys, panašūs, argumentai. Nors net ne argumentai, o švaistymasis žodelyčiais.“

L. Mažylis teigė, kad tikrai nespręs, kas kaltas. „Ar tai būtų žmonių kivirčai, ar valstybių karai. Mes ieškome, kas pirmas pradėjo, o kas pirmas pradėjo aš nežinau“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis tvirtino, kad abi pusės galėjo nusileisti. „Abi pusės per tas kelias minutes turėjo daugybę būdų nusileisti ir patylėti“, – tikino L. Mažylis.

Kivirčas ir Maldeikienės, ir Macijausko akimis

„Pareiškė kad esu sena, baisi, prisidariusi plastinių operacijų, nemačiusi vyro jau 20 metų“, – lėktuve kilusio kivirčo detalėmis feisbuke su sekėjais dalijosi europarlmentarė Aušra Maldeikienė. Netrukus jos sekėjai ėmė rašyti, kad vyras, su kuriuo ji susikivirčijo, galimai yra krepšininkas Arvydas Macijauskas.

A. Macijauskas DELFI patvirtino, kad nuotraukoje – tikrai jis. „Mes buvome šoke nuo situacijos, kuri įvyko“, – kalbėjo A. Macijauskas bei pridūrė, kad nesigaili nė vieno pasakyto žodžio.

„Jaunas vyras man lėktuve plėšo akis, kad drįsau paprašyti leisti atsisėsti, nes jis kuičiasi su vaikais labai ilgai, o man šį kart po chemoterapijos silpna, – feisbuke rašė A. Maldeikienė. – Pareiškė, kad esu sena, baisi, prisidariusi plastinių operacijų, nemačiusi vyro jau 20 metų (kuo tas žmogus laiko save, sunku pasakyti, nes galvojau, kad jis vyras, o aš jį matau ).“

A. Maldeikienė feisbuke taip pat pasidalijo vyro nuotrauka bei paaiškino, kodėl taip padarė: „Kadangi sakė, jog už tokias, kaip aš, Fb (feisbuke – DELFI) esantys aktyvūs dirbantys žmonės nebalsuoja, o balsuoja tik kompiuterio nematę ubagai iš Pašilaičių, gal jam parašykit, jei žinot, kas jis“.

DELFI susisiekus su krepšininku A. Macijausku, šis patvirtino, kad tikrai susikivirčijo su europarlamenatre. „Mes buvome šoke nuo visos situacijos, kuri įvyko. Jeigu nuotrauką deda į feisbuką, tai tegul turi garbės ne tada, kada žmogus miega, o tada, kai su kūdikiu ir dviem vaikais sėdi šeima. Tokią nuotrauką reikia dėti, o ne ieškoti politinių dividendų“, – kalbėjo A. Macijauskas.

Jis teigė, kad „melo ir neteisybės yra krūvos“.

A. Macijauskas pridūrė, kad įrašinėjo kivirčą. „Turime dalį pokalbio įrašę, kaip ji šnekėjo. Kokia arogancija, koks pasitikėjimas ir koks pažeminimas kitų žmonių“, – kalbėjo A. Macijauskas ir pridūrė, kad kartu skrido ir P. Auštrevičius, ir L. Mažylis. Juos krepšininkas gyrė kaip puikius diplomatus.

A. Macijauskas teigė, kad nesigaili nieko, ką pasakė. „Taip, įvyko konfliktas, taip, susiginčijom, nieko blogo neįvyko, mes buvome įskaudinti, ji gavo žodį atgal. Aš pasakiau, ką galvoju, – teigė A. Macijauskas. – Kaip ir kiekvienas šuo ar liūtas: jis urzgia, jis loja ir jis gali kąsti. Gali kąsti skaudžiai tiek fizine prasme, tiek morališkai.“