Elektroninis laiškas iš L. Balsio atskriejo vėlyvą antradienio vakarą, prieš 23 val., kada Seimo narė jau miegojo. Apie laišką A. Maldeikienę informavo paskambinusi ir pažadinusi padėjėja.

„Ponas Balsys man parašė laišką, kurį labai švelniai, kukliai galima vadinti netinkamu. Tai yra grasinantis laiškas, seksistinis ir visoks. Jis man grasino, kad turi didelę patirtį ryšiuose su visuomene ir artimiausiu metu pamatysiu, ką tai reiškia, kad jis demaskuos mane, tiesa, nežinau kaip“, – DELFI kalbėjo A. Maldeikienė.

Laiške A. Maldeikienė kaltinama nesugebanti suvokti, kada žmogus vartoja alkoholį, o kada tiesiog sunkiai serga. Parlamentarei priekaištaujama, esą ji nedirba Seimo nario darbo, nes per plenarinius posėdžius valdiškame kompiuteryje rašo privačią knygą, šniukštinėja apie kolegas. Taip pat jai priekaištaujama dėl neva „per blatą“ Seime gautų trijų kambarių patalpų.

Laiške yra ir tokia eilutė: „Panašu, kad savo puikiąją knygą ir komentarus apie mane rašote kanabinoidų opiatų poveikyje arba tiesiog savo sudėtingos dvasinės būsenos būklėje“. Tokius kaltinimus A. Maldeikienė vadina aukščiausios rūšies kliedesiu.

Apie tai, kad L. Balsys piktnaudžiauja alkoholiu, pirmoji Seime prabilo būtent A. Maldeikienė. Ji turi priekaištų ir Lietuvos žiniasklaidai.

„Mano supratimu, tokios istorijos kaip su ponu Balsiu neleistinos. Aš traktuoju, kad tai yra ypatingai prastos Lietuvos žurnalistikos veidas, kad per metus Seimo narys smarkiai girtas vaikšto, nė vienas Seimo narys nemato, į Seimą patenka žmonės, kurie geria, kurie, kaip ponia Kildišienė, yra tiesiog intelektualiai nepajėgūs daryti dalykų. Ketvirtoji valdžia jau labai užmigęs šuo“, – akcentavo A. Maldeikienė, kaip politiką L. Balsį laikanti „visišku nuliu“.

Kaip žinoma, L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio, o po to sėdo automobilį ir išvyko iš parlamento.

„Aš tiesiai galiu pasakyti – jis beveik visada būna išgėręs, šiandien jis man kaip tik atrodė labai blaivas. (…) Šiuo metu jis yra neveiksnus atlikinėti Seimo nario pareigas. Aš tikrai buvau įskaudinta“, – apie gautą laišką kalbėjo A. Maldeikienė.

Dėl gauto laiško parlamentarė į Seimo etikos sargus nesikreips, tačiau jei L. Balsiui bus pradėta apkalta, laišką perduos kaip grasinimo pavyzdį. Beje, minėtą laišką gavo visa Mišri Seimo narių grupė.

DELFI primena, kad A. Maldeikienė antradienį atsistatydino iš Mišrios Seimo narių grupės seniūno pavaduotojos pareigų. Parlamentarė teigė, kad tokį sprendimą lėmė pusmetį užsitęsusi nežinia ir „niekada Seime nebūnantis Mišrios grupės seniūnas Linas Balsys“.

Ketvirtadienį L. Balsys atsistatydino iš Seimo narių Mišrios grupės vadovų. Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.