„Nenorėčiau kurti partijos, bet labai norėčiau, kad jie turėtų ambicijų, ir kiek galėsiu, tiek jiems padėsiu. Kol kas jie svarsto. Norėčiau, kad jie turėtų tokių ambicijų“, – DELFI sakė A. Maldeikienė.

Pati politikė patvirtino anksčiau sakytą teiginį, kad po darbo Europos Parlamente rinkimuose nebedalyvaus, tačiau žada pagalbą bendražygiams.

„Aš kaip sakiau, niekada daugiau nekandidatuosiu niekur, bet, kiek turėsiu jėgų, padarysiu viską, kad jiems būtų ir finansiškai lengviau, nereikėtų pardavinėti savo namų, turtų, kad užmokėtų iš tiesų Lietuvoje jau įvestą turto cenzą dalyvauti politikoje. Tai yra nepaprastai dideli pinigai.

Pavyzdžiui, penkių vaikų motinai – užstatas, kuris siekia tūkstantį eurų, yra dideli pinigai, kuriuos mums reikia susimesti. Tai yra turto cenzas, kas prieštarauja demokratinės visuomenės pagrindams, ir apie ką turėtų šnekėti žurnalistai“, – piktinosi A. Maldeikienė.

DELFI primena, kad į Europos Parlamentą A. Maldeikienė kandidatavo su visuomeniniu komitetu „Aušros Maldeikienės traukinys“. Jo sąraše be pačios politikės buvo ir žinoma visuomenininkė, apsisprendusi kaip savarankiška kandidatė dalyvauti rinkimuose į laisvą vietą Seime Žirmūnų apygardoje, Rasa Žemaitė, kiti mažiau žinomi aktyvūs žmonės.

Už A. Maldeikienės visuomeninį komitetą balsavo 6,1 proc. rinkėjų.

B. Ropė vetavo Maldeikienės kandidatūrą

A. Maldeikienė teigė, kad laimėjusi rinkimus svarstė tarp dviejų pasirinkimų.

„Ketinau eiti arba į ALDE (Liberalų ir demokratų aljansą už Europą), kas man nelabai patinka, nes nesu didelė beatodairiško verslo, kuris nesidomi socialiniais klausimais, gerbėja. Bet labiausiai norėjau eiti į Žaliųjų frakciją, kuri atitiktų mano du esminius programos punktus, tai – nauja žalioji Europa ir socialinis ramstis“, – pasakojo A. Maldeikienė.

Tačiau, pasak parlamentarės, jos kandidatūrą užblokavo „valstietis“ Bronius Ropė.

„Praėjusią savaitę nuvažiavau į Briuselį, ten žalieji, kurie man prisakė per keturiasdešimt minučių klaikų kiekį komplimentų – dėl mano darbo ir kitų, pasakė, kad ponas Bronislovas Ropė nenori manęs toje frakcijoje. O EP yra labai griežta taisyklė, kad prieš tai buvęs narys turi veto teisę naujiems nariams“, – sakė A. Maldeikienė.

Tada politikė sakė paprasčiausiai nuėjusi ten, kur ją kvietė, – pas konservatorius.

„Kadangi pagal įsitikinimus, ko niekada neslėpiau, ir tas visose mano knygose yra, esu labai klasikinė krikdemė, tai aš manau, kad pasirinkau tai, ką pasirinkau. Jie mane priėmė be jokių išlygų, tiesiog įvertino mano politinį darbą, nestatė jokių sąlygų, neaiškino, kad manęs nenori, tai esu jiems dėkinga, kad jie mane priėmė“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikė teigė supratusi, kad „Europos žalieji neturi jokio supratimo, ką Lietuvoje realiai reiškia „valstiečių“ partija“.

„Ji su žalumu nieko bendro, nes būtent jie, stambūs ūkininkai, labiausiai naikina mūsų dirvožemį. Tai yra rašoma Europos audito rūmų ataskaitose . Yra daug politinių niuansų.

O konservatoriai, kad pasiūlė nėra keista. Man būtų labai keista, jei būtų pasiūlę socdemai, su kuriais aš palaikiau šaltokus santykius. Kitas dalykas – dirbti grupėje, kuriai vadovauja ponas Kubilius, yra garbė vien todėl, kad tai yra didelis politikas“, – sakė A. Maldeikienė.

Konservatoriai pasveikino Maldeikienę

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija išplatino pranešimą spaudai, kuriuo pasveikino A. Maldeikienę prisijungus prie bendros frakcijos Europos Parlamente.

„Sveikinu Aušros Maldeikienės pasirinkimą prisijungti prie Europos Žmonių partijos (angl. European People’s party) frakcijos. Jos deklaruotos nuostatos dėl Europos Sąjungos ateities ir kad ši mums geopolitiškai svarbi sąjunga turi remtis ne tik interesais, bet pirmiausia – vertybėmis: laisve, teisingumu ir teisės viršenybe, siekiu ne skaldyti Europą, bet ieškoti sutarimo yra artimos ir mūsų programai bei puoselėjamoms vertybėms. Taip pat matome, kad mūsų organizacijos pasirinkta nauja – plačios Žmonių partijos kryptis bei siekis užtikrinti vienodai kokybišką europietiško lygio viešųjų paslaugų standartą Lietuvoje turi daug bendro su jos akcentuojamu minimalių ES socialinių standartų poreikiu“, – teigė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis

Pasak Lietuvos delegacijos Europos Žmonių partijos frakcijoje vadovo Andriaus Kubiliaus, daugiausia pozityvių pokyčių galime pasiekti konsoliduodami savo politines jėgas bei dirbdami su didžiausia ir įtakingiausia Europos Žmonių partijos frakcija, kuriai istoriškai priklauso Lietuvos konservatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)