„Aš tai atvirai esu sakiusi tai kokį dešimt kartų“, – apie kandidatavimą į EP kalbėjo A. Maldeikienė pridurdama, kad ši žinia neturėjo būti staigmena.

Ir nors ji kandidatuos į EP, jos teigimu, ši kadencija Seime bus paskutinė. „Į Seimą daugiau nebekandidatuosiu“, – tvirtino A. Maldeikienė.

„Nusibodo visokie sąjūdžiai ir neaiškūs dalykai. O traukinys yra labai nuostabus dalykas, kuris gali važiuoti ir į vieną, ir į kitą pusę. Aš noriu, kad Lietuva važiuotų į Vakarų pusę, o ne į Rytų“, – apie komiteto pavadinimą ir tikslą kalbėjo Seimo narė.

„Dabar yra ir tokių komitetų, kurie labai akivaizdžiai pageidauja, kalbėdami apie tautų Europą ir taip toliau, kad iš tikrųjų Lietuva būtų netgi pašalinta iš Europos Sąjungos. Mes visiškai aiškiai matome problemas, kurios yra Vengrijoje, Lenkijoje dėl teisės viršenybės principo, – vardijo A. Maldeikienė. – Man atrodo, kad labai dažnai matome tokį dalyką, kad Lietuva labai daug pretenzijų Europai turi dėl nepakankamų išmokų, biudžeto finansavimo, bet kai reikia prisidėti prie europinių projektų, ypatingai prie europinių vertybių palaikymo, tai Lietuva labai dažnai atsistoja į kitą pusę.“

A. Maldeikienė sukritikavo ir kandidato į Prezidento postą Gitano Nausėdos požiūrį. „Jis ramiai pasakė, kad nieko tokio, jei Lenkija nelabai laikysis principų dėl teisės viršenybės. Aš kategoriškai su tuo nesutinku ir tai visą laiką deklaravau. Tai mano traukinio į tą pusę esmė“, – teigė A. Maldeikienė.

Pasidomėjus, ar jau yra konkretus sąrašas, ji teigė, kad tokio dar nėra, jis bus pirmadienį, tačiau įvardijo kelias būsimo sąrašo pavardes: Povilas Poderskis, Rasa Žemaitė, Laurynas Šedvydis, Aistė Pikšrytė, Giedrius Alasevičius ir kiti.

„Tai jauni žmonės. Žmonės, kuriems yra įdomios europinės vertybės, kurie jų griežtai laikosi. Žmonės, kurie turi panašią sampratą. Keli iš jų yra parašę disertacijas tiesiogiai susietas su Europos Sąjunga“, – savo komandą apibūdino A. Maldeikienė.

Kandidatų į EP sąrašą dar penktadienį patvirtino „valstiečių“ sąjunga. Jų sąraše antruoju numeriu įrašytas legendinis krepšininkas Šarūnas Marčiulionis. „Labai neblogai prisimenu pono Marčiulionio pasisakymus, kai iš tikrųjų ir mano sūnus, visi mes stovėjome prie Mickevičiaus paminklo, o ponas Marčiulionis sakė, kad tai – antitarybinis renginukas. Po to gerai prisimenu, kaip ponas Marčiulionis aiškino, kad „nieko tokio, su Rusija galima prekiauti, jei naudinga“. Tokie kaip ponas Marčiulionis ir yra tai, kad mane įkvepia eiti į EP ir pasakyti, kad Lietuva padaryta ne tik iš tokių žmonių, bet ir iš tokių, kuriems europinės vertybės yra labai svarbios“, – kalbėjo komitetą įregistravusi Seimo narė.