„Mes turime klausimą dėl partijos įstatų ir nario įpareigojimų nevykdymo, kuris buvo privalomas, prezidiumo priimtas prieš mėnesį. Tai priežiūros komitetas konstatavęs, kad narys nesilaikė nario pareigų, neįvykdė pavedimų ir taip pažeidė nario pareigas, gali taikyti sankcijas“, – Eltai sakė V. Benkunskas kartu pridurdamas, kad sankcijos gali būti įvairios.

„Nuo įspėjimo iki narystės suspendavimo, uždraudimo dalyvauti artimiausiuose rinkimuose ir taip pat pašalinimo iš partijos. Tai, jei bus pripažinta, kad pažeista, neįvykdyta nario pareiga, viena iš sankcijų galės būti pritaikyta“, – nurodė jis.

Pasak politiko, dėl sankcijų M. Majauskui ketinama apsispręsti jau kitą savaitę. Vis tik pats V. Benkunskas nelinkęs svarstyti apie galimus scenarijus.

„Nenoriu spekuliuoti, tai priima devynių žmonių komisija, esu vienas iš jų, nors ir pirmininkas, bet spręsime ir žiūrėsime“, – nurodė politikas.

Be to, partijos prezidiumo įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti biudžetui iniciatyvų, nederintų su Vyriausybe, nepakluso ir dar vienas konservatorius – Mindaugas Skritulskas. Vis tik, svarsto V. Benkunskas, šio politiko gali laukti švelnesnės sankcijos.

„Mano asmenine nuomone, reikėtų kiekvieno nario situaciją vertinti individualiai. Aišku, Majausko atvejis yra kitoks, nes jis buvo partijos deleguotas ir užėmė reikšmingas pareigas, turėjo tam tikras su šitomis pareigomis ir atsakomybes. Ir pats veikimas, per visą šitą biudžeto svarstymą ir priėmimą, buvo skirtingas šių dviejų Tėvynės Sąjungos narių“, – nurodė V. Benkunskas.

„Tai, matyt, tikrai, kad bent jau mano pasiūlymas bus priežiūros komitetui individualiai vertinti abu kolegas ir jų atžvilgiu priimti sprendimus. Gali būti, kad jie tikrai bus skirtingi“, – pridūrė jis.

Trečiadienį TS-LKD partijos Prezidiumas priėmė sprendimą kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoj Mykolo Majausko. Pats M. Majauskas ir toliau tvirtina, kad nei iš TS-LKD bei frakcijos Seime, nei iš BFK pirmininko posto trauktis neketina. Konservatorių Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė neabejoja – pats M. Majauskas turėtų pasitraukti iš BFK pirmininko pareigų.

„Man atrodo, kad esmė yra tai, kad žmogus sistemingai pastaruoju metu nepaiso partijos bendruomenės ir Vyriausybės, kuri yra mūsų pačių deleguota, rekomendacijų požiūrio į pozicijas. Tai su šita politine jėga atėjęs, su šita politine jėga ir rinkimus laimėjęs net ne vienmandatėje, atėjo su sąrašu į Seimą ir, būdamas deleguotas į mūsų politinei bendruomenei priklausančią politinę poziciją, jis neturėtų užimti tokių pareigų, ar tai būtų BFK, ar tai kažkokios kitos pareigos tam tikrose struktūrose“, – pabrėžė ji.

Nors politikė nelinkusi spekuliuoti, koks likimas laukia M. Majausko, vis tik, anot jos, visi sprendimai gali būti tikėtini.

„Gali būti visko, bet aš nenoriu spekuliuoti. Prieš mėnesį savo rekomendacijose dėl laikysenos biudžeto svarstymo ir priėmimo metu priežiūros komitetas išvardino įvairias opcijas, ir suspendavimo, ir šalinimo, ir galbūt kažkokias kitokias nuobaudas, bet Priežiūros komitetas įvertins aplinkybes ir priims sprendimą“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją