2019 metų gruodį Seimas nusprendė, kad 2 mln. eurų sumą viršijantis bankų pelnas turi būti apmokestinamas 20 proc. tarifu. Iki 2020 metų bankams buvo taikomas standartinis 15 proc. pelno mokesčio tarifas.

„Tuos svarstymus gerai prisimenu. Aš pasisakiau už šį bankų pelno mokestį, sulaukiau daug kritikos dėl tokios pozicijos. Bet kaip ir anksčiau, taip ir dabar manau, kad toks pelno mokestis yra reikalingas. Galbūt nereikėjo jo įvesti nuo pat sausio 1–osios dienos, bet kaip ir svarstymuose, taip ir dabar manau, kad tokį mokestį reikėjo įvesti“, – tikino parlamentaras.

„Ponas Sutkus ir Zalatorius dalyvavo, kiek pamenu, darbo grupių svarstymuose. Labiau atsimenu pono Zalatoriaus vaidmenį, kuris argumentavo, kodėl apskritai nereikėtų apmokestinti bankų. Tą prisimenu“, – teigė M. Majauskas.

Jis teigė, kad jo perkalbėti dėl šio pasiūlymo niekas nesistengė.

„Ne, nebuvo. Mes turėjome diskusijas Biudžeto ir finansų komitete apie tai, ar reikia tokio mokesčio. Aš sakiau, kad to reikia, vienintelis diskusijos klausimas buvo įsigaliojimo laikas – ar tikrai galima tai daryti nuo sausio 1–osios dienos“, – sakė konservatorius.

„Aš iš tribūnos ir viešai komentuodamas pasisakiau už jį mokestį“, – dar kartą kartojo jis.

Parlamentaras teigė, kad neturi jokių duomenų apie tai, kad kiti frakcijos nariai galėjo būti kalbinami šio pasiūlymo nepalaikyti.

„Ne, neturiu tokios informacijos“, – Delfi sakė M. Majauskas. Politikas teigė, kad jo taip pat nebuvo bandoma perkalbėti.

Primename, kad antradienį prokuratūra pranešė, kad Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus ir Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus sulaikymas yra susijęs su bankų apmokestinimu.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis kalbėdamas su Delfi sakė, kad jautė opozicijos atstovų bandymą užtverti šiam pasiūlymui kelią.