Pirmadienį dalyvaudamas naujienų agentūros ELTA surengtoje spaudos konferencijoje M. Majauskas kalbėjo, kad savo pasirodymą Vilniaus mero rinkimuose vertina palankiai ir išvardijo, ką nuveikė per kampaniją.

„Visai neblogai atsitiko. Aš rezultatą vertinu gerai, iš tiesų, per kelis mėnesius nuo balto lapo pavyko pasiekti pakankamai daug – sėkmingai priduoti dokumentai, surinkti parašai, suformuota komanda, parašyta programa, savanorių komanda, door to door'as, pristatyta programa visuomenei, surinktas finansavimas, debatai ir trečia vieta Vilniaus mero rinkimuose išsikėlusiam savarankiškai, kaip nepriklausomam kandidatui. Aš rezultatą vertinu gerai“, – apibendrino M. Majauskas.

Jis sakė gerbiantis vilniečių pasirinkimą ir palinkėjo abiem kandidatams sėkmės.

Politikas iš pradžių nesiėmė vertinti, kodėl nepateko į antrąjį mero rinkimų turą, o štai konservatorių kandidatas Valdas Benkunskas pateko.

„Visos apklausos rodė tris lyderius, tai yra Artūrą Zuoką, Valdą Benkunską ir mane, ir rinkimų rezultatai lygiai tą patį atspindėjo“, – pažymėjo M. Majauskas ir tikino savo pasirodymo nevertinantis kaip pralaimėjimo.

„Tikrai esu labai geros nuotaikos“, – tikino M. Majauskas.

Teigia, kad trūko laiko

Vėliau visgi svarstė, kad jam pritrūko laiko bendravimui su Vilniaus gyventojais ir laiko įtikinimui, kad gali įgyvendinti miestiečiams reikalingus pokyčius, kad gali rasti sutarimą su įvairiomis politinėmis bendruomenėmis.

„Mes startavome, kai kitos partijos, kitos politinės jėgos jau turėjo visus instrumentus – finansavimą, programą, komandą, savanorius. Mes į traukinį įšokome pakankamai vėlai, likus vos keliems mėnesiams. Praktiškai tiesiog pritrūko laiko“, – dėstė politikas.

Toliau jis sakė dirbsiantis kaip nepriklausomas politikas ir nežadėjo jungtis prie kokios nors politinės jėgos.

Politikas tiesiai neatsakė, ar dalyvaus būsimuose Seimo rinkimuose – esą taip toli negalvoja.

Anksčiau pirmadienį M. Majauskas paskelbė, kad antrajame mero rinkimų ture Vilniuje paramos niekam nereikš.

„Pirmiausia, dėkoju mane parėmusiems žmonėms ir savo komandai. Didžiuojuosi prie mūsų kampanijos prisidėjusių žmonių drąsa ir darbštumu. Pradėję nuo tuščio lapo per tris mėnesius visi kartu pasiekėme solidų rezultatą ir tai patvirtina pasitikėjimą parodžiusių vilniečių skaičiai.

Dėkoju rinkėjams, kad savo balsą skyrėte principingumui, permainoms ir laisvei nuo partinių linijų. Esate kritiškai mąstantys, savo gyvenimą kuriantys žmonės, jums nereikia nurodymų, kuo sekti antrajame ture.

Manimi pasitikėjęs rinkėjas sprendžia savarankiškai ir tai yra milžiniškas šių žmonių privalumas, kurį nepaprastai gerbiu.

Svarbiausia – ateikite balsuoti!“ – feisbuke rašė politikas.

Už ką balsuos, M. Majauskas taip pat neatsakė, bet tikino, kad balsuodamas vadovausis tokiomis pačiomis nuostatomis kaip ir pirmajame ture, kad Vilniaus miesto šeimininkas būtų sąžiningas ir veržlus.

Kitaip nei kiti kandidatai į sostinės merus, M. Majauskas rinkimų rezultatų laukė ne kartu su bendražygiais ir žurnalistais, o su šeima namuose.

Spaudos konferencijos transliacija:

Apie norą siekti mero pareigų Vilniuje M. Majauskas pranešė po to, kai buvo pašalintas iš konservatorių partijos.

Pagal rinkėjų palaikymą Vilniuje mero rinkimuose jis liko trečias – po konservatorių kandidato Valdo Benkunsko ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidato Artūro Zuoko – ir surinko 10,63 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)