„Dauguma Vilniaus konservatorių skyrių pasiūlė mano kandidatūrą artėjančiuose Vilniaus mero rinkimuose. Tad kolegų paragintas atstačiau savo narystę partijoje ir svarstau galimybę dalyvauti rinkimuose. Myliu Vilnių. Turiu patirties ir užsidegimo pakelti į naują lygį“, - atsakyme DELFI rašo M. Majauskas.

„Partija turi pasitvirtinusi kandidatų atrankos procedūras ir prižiūrinčias institucijas, kurios atsakingai įvertins galimas kandidatų reputacines rizikas ir aplinkybes“, – M. Majausko pareiškimą komentavo TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Apkaltino seksualiniu priekabiavimu

DELFI primena, kad kovo mėnesį INFO TV nuskambėjo merginos kaltinimas, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas.

„Info dienos“ pašnekovė tuomet užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti. Mergina pasakojo, kad M. Majauskas, tuo metu – premjero A. Kubiliaus patarėjas, buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Jie politiką laikė savotišku mentoriumi. Moksleiviams M. Majauskas kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu“, – prisimena mergina. Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius“.

Tačiau pats M. Majauskas tokias kalbas kategoriškai paneigė ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Kokioje stadijoje šiuo metu yra tyrimas, pats M. Majauskas komentuoti atsisakė ir pasiūlė kreiptis į pačią prokuratūrą. Generalinė prokuratūra DELFI komentaro kol kas nepateikė.

Dėl viešai išsakytų kaltinimų partijos nariui į Generalinę prokuratūrą buvo kreipęsis ir TS-LKD partijos lyderis G. Landsbergis. Vilniaus apylinkės prokuratūroje buvo priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo.