„Ant bendražygių tikrai nepykstu. Suprantu, kad vyksta rinkimai ir stengiasi laimėti visais būdais, kartais bandydami įtraukti ir specialiąsias tarnybas. Atrodo gal kiek desperatiškai, bet nekreipiu į tai dėmėsio“, – Eltai teigė M. Majauskas.

Taip pat kandidatas į Vilniaus merus džiaugėsi, kad jo rinkimų kampaniją remia vis daugiau žmonių, įskaitant žinomą Seimo narį, Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovą Virgilijų Alekną.

„Džiaugiuosi, jog vis daugiau skirtingų žmonių remia mano rinkimų kampaniją, įskaitant ir žinomus žmones tokius kaip Virgilijus Alekna, kurio paramą taip pat labai vertinu. Jaučiu paramos suaktyvėjimą pasirodžius „Baltijos tyrimams“, kuriais remiantis esu vienintelis kandidatas galintis įveikti poną Zuoką. Šiandien sąskaitoje turime surinkę daugiau kaip 46 tūkst. eurų ir iki rinkimų šią sumą tikiuosi dar padvigubinti“, – sakė politikas.

„Manau, kad atėjo metas žmonėms nebijantiems imtis asmeninės atsakomybės, kurie nesislepia už partijų struktūrų ir geba sprendimus priimti savarankiškai“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad iš konservatorių partijos pašaltinam ir į Vilniaus merus kandidatuojančiam M. Majauskui sulaukus paramos iš verslo atstovų, buvę bendrapartiečiai viešojoje erdvėje ėmė raginti situacija susidomėti teisėsaugos institucijas. Vis tik panašu, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia oficialių kreipimųsi negavusi.

VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė taip pat informavo, kad oficialių kreipimųsi nėra registruota. Vis tik VRM pirmininkė Jolanta Petkevičienė užsimena, kad situaciją ketinama aptarti ketvirtadienį vyksiančio Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžio metu.

LRT paskelbus, kad iš konservatorių partijos dėl palaikymo PVM lengvatai pašalintas ir į Vilniaus merus kandidatuojantis Mykolas Majauskas sulaukė verslo atstovų finansinės paramos, buvę jo kolegos ragina tuo susidomėti teisėsaugos institucijas.

Antradienį portalas lrt.lt pranešė, kad M. Majauskas iš maitinimo sektoriaus verslo atstovų gavo finansinę paramą Vilniaus mero rinkimų kampanijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetiniame puslapyje nurodoma, jog iš viso politikas rinkimų kampanijai yra surinkęs daugiau nei 45 tūkst. eurų. Iš jų 6 tūkst. eurų jam paaukojo Aurelijus Jasevičius – prekės ženklą „iLunch“ valdančios bendrovės „Inovatyvūs restoranai“ įkūrėjas ir direktorius.

Taip pat, M. Majausko rinkimų kampanijai aukoja ir dirbantieji „Amber food“ grupėje. 2 tūkst. eurų M. Majauskui paaukojo grupės Transporto ir statybų skyriaus vadovas Stanislovas Andrijauskas, o 3 tūkst. eurų – grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Pats M. Majauskas tūkstantinėje verslo paramoje nemato nieko blogo ir tai vertina kaip pasitikėjimą juo.

Kandidatas į Vilniaus merus buvo vienas iš pagrindinių iniciatorių Seime, kad 9 proc. PVM lengvata maitinimo įstaigoms būtų pratęsta iki 2023 m. pabaigos. Dėl šios priežasties kilo konfliktas tarp buvusio Seimo Biudžeto ir finansinio komiteto (BFK) pirmininko M. Majausko ir TS-LKD partijos. M. Majauskas aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą, todėl TS-LKD Priežiūros komitetas apsisprendė jį pašalinti iš TS-LKD gretų.

Vėliau M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Be to, pasitraukęs iš BFK, politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime. M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.