„Neseniai premjeras sakė, kad kažkur Birštone ar kažkur kitur ( Prienuose – DELFI) reikia sutvarkyti krepšinio salę, rasti 6 mln. Lt. Ją reikia pritaikyti artėjančiam Europos krepšinio čempionatui. Tai mes manome, kad tai prioriteto klausimas. Atsiprašau, „Maisto banko“ metinis biudžetas yra 400 tūkst. Lt, dirba 12 darbuotojų ir apie 100 savanorių, išdaliname paramos už apie 6 mln. Lt, tuo tarpu poreikis yra daug didesnis“, - diskusijoje apie skurdą Lietuvoje bei kitų metų biudžetą sakė V. Ilgius.

Vaidotas Ilgius
„Kodėl negalima tuos pačius kelis milijonus rasti ir permesti nevyriausybinėms organizacijoms, kad jos efektyviau organizuotų pagalbą, kurios reikia. Ne žaidimams, vis dėlto šiandien turėtų būti prioritetas, o duonai, ypač, kai kalbame apie atokesnius rajonus“, - pridūrė „Maisto banko“ konsultantas.

Jo teigimu, per pastaruosius dvejus metus paramos maistu ateinančių žmonių kiekis paaugo du ir daugiau kartų. Pasak V. Ilgiaus, „Carito“ duomenimis, šiuo metu Lietuvoje apie 350 tūkst. gyventojų kartą per du mėnesius ateina pasiimti maisto davinių, kurie toli gražu nėra ypatingai patrauklūs – juose yra trijų grūdų kruopos, miltų, ryžių, dribsnių ir panašiai.

„Mūsų Vyriausybės narių bei kai kurių politikų nuostatos, kad neva dalis šių žmonių yra tariamai visko pertekę, gyvena šešėlyje, tai pakviestume tiesiog apsilankyti, pažiūrėti, kokie žmonės ateina, išstovi dvi ar daugiau valandas kaitroje ar šaltyje prie tų sandėlių ir kruopų. Pažvelgti į akis ir paklausti, ar iš tiesų, jų manymu, tie žmonės turi pakankamų pajamų“, - teigė V. Ilgius.

DELFI primena, kad 2011 m. artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, jog Vyriausybė pasistengs skirti lėšų treniruočių salės parengimui Prienuose, kurioje treniruosiantys krepšininkai bus apgyvendinti Birštone.