Nusikalstamo pasaulio vyrai ir jų moterys

Garsiausios moterys, užuovėją atradusios nusikaltėlių glėbiuose – Marina Bui ir Vita Jakutienė.

Marina Bui-Velečkienė prieš trejus metus ištekėjo už „Agurkinių“ mafijos lyderio Sauliaus Velečkos. Poros vestuvės vyko už grotų, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Praėjusių metų pabaigoje Velečkos susilaukė vaiko.

Dailius Dargis

Į Lukiškes dažnai užsuka ir anksčiau „Olialia pupytėms“ priklausiusi, o dabar apie naują verslą garsiai besiskelbianti Vita Pliadytė. Jos vyras Justas Jakutis čia atlieka laisvės atėmimo bausmę.

Tiesa, prieš kelerius metus, kai jos vyras J. Jakutis buvo už grotų, ji rado kitą mylimąjį, su kuriuo susilaukė dukters. Trečio Vitos vaiko tėvas – 2015-aisiais kraupiai nužudytas Deimantas Bugavičius.

Tuo metu, kai į jį buvo paleista kulka, šalia, automobilyje, sėdėjo ir pati Vita.D. Bugavičiaus ir V. Jakutienės vaikas gimė po to, kai jis buvo nužudytas.

Po to, kai D. Bugavičius buvo nužudytas, V. Jakutienė grįžo pas savo vyrą J. Jakutį. V. Jakutienė, kol J. Jakutis atlieka laisvės atėmimo bausmę, tris vaikus augina viena.

Tokių moterų, kurias traukia nusikalstamo pasaulio vyrai, yra daug daugiau.

Tokios moterys ieško aštrių pojūčių

„Yra tokių žmonių, kuriems reikia aštrių pojūčių. Manau, kad būtent todėl jos ir renkasi tokį gyvenimą, – DELFI teigė žurnalistas ir knygų apie mafijos pasaulį autorius Dailius Dargis. – Viena advokatė man yra labai taikliai pasakiusi: „Kur daugiau gausi tokį gyvenimą, jei pasirinksi kitokį vyrą? Vieną dieną kratos, kitą suėmimai, dar kitą važiuoji į kalėjimą. Gyveni kaip filme.“ Tokioms moterims nuobodu gyventi su IT specialistu ar banko tarnautoju.“

D. Dargio teigimu, tokių moterų yra labai daug. „Visos atrodo labai švelnios, gražios, stilingos, bet joms kažkodėl reikia to draivo, – kalbėjo D. Dargis ir pridūrė, kad tokios moterys į nusikaltėlius žvalgosi nebūtinai tik dėl prabangos. – Nors tai nėra paskutinėje vietoje. Joms svarbu, kad vyras pas jas atvažiuotų su naujausiu BMW ir batais už 1000 eurų. Joms tas reprezentacinis įvaizdis yra labai svarbu.“

Aštrių pojūčių ieškančioms moterims kitokie vyrai gali atrodyti tiesiog per minkšti, sako D. Dargis. „Tas chamiškumas ir grubumas joms sukelia kažkokius seksualinius ar psichologinius pojūčius", – teigė žurnalistas ir pridūrė, kad tokioms moterims žinojimas, kad jas apgins bet kokioje situacijoje, net jei ta gynyba bus smurtinė, kelia malonius jausmus.

„Ne viena garsių popgrupių atlikėja rinkosi tokius vyrus, kurie balansavo ant ribos: vieni darė nusikaltimus, kiti vežė narkotikus, treti užsiiminėjo finansiniais sukčiavimais ir panašiai. Daug garsių moterų Lietuvoje arba turi, arba turėjo tokius vyrus. Dabar gal jos jau pasirinko kitą gyvenimą“, – pasakojo D. Dargis.

Mafijos moterų taisyklės

D. Dargis knygoje „Juodosios mafijos našlės“ cituoja ir 2009 metų straipsnį, kuriame įvardijamos Italijos mafijos moterų taisyklės.

„Tiek filmuose, tiek tikrovėje populiariausia mafijos moterų spalva – juoda. Ilgus metus juodais drabužiais privalo vilkėti mergina, kurios sužadėtinį nušovė priešininkų klanas. <...> Antroji Italijos mafijos moterų spalva – raudona. Ji dažniausiai nepastebima arba pastebima nežymiai. Raudonas drabužis paprastai vilkimas prie kūno, po juodu viršutiniu. Tai nuolatinis priminimas, kad buvo pralietas artimo žmogaus kraujas.“

Knygoje taip pat pasakojama, kad jei moteris susivėlusi ir nesusitvarkiusi, reiškia – jos vyras nelaisvėje, jei moteris elegantiška – vyras laisvėje.

D. Dargis DELFI teigė, kad Lietuvos mafijos moterys tokiomis taisyklėmis nesivadovavo, tačiau stebėjosi jų išvaizda keliaujant į susitikimus belangėje.

„Pats daug kartų esu važiavęs į Lukiškęs ir matęs, kaip tos moterys laukia susitikimų su savo vyrais, gyvenimo draugais ar giminaičiais. Jos visos būdavo labai pasipuošusios kaip į kokį rimtą vakarėlį. Ne kartą esu nusistebėjęs, man tai savotiška keistenybė. Nesuvokiu, kodėl taip pasipuošus eiti į tokią vietą, kuri yra pakankamai slogi“, – pasakojo D. Dargis.

Beje, žurnalistas pabrėžė, kad nusikaltėlių žmonos paprastai būna labai gražios. „Nenoriu lyginti, bet gražiausias žmonas dažnai turi policijos pareigūnai ir nusikaltėliai“, – tikino knygų apie mafijos gyvenimą autorius.

Ne visos gali pasprukti

Ar kartą į nusikalstamą pasaulį įsiliejusi moteris gali iš jo pabėgti? D. Dargio nuomone, yra įvairių situacijų.

„Mano knygoje yra aprašyta Loretos Ganusauskienės istorija. Kai ji pasakė „skiriamės“, jos vyras puolė su šautuvu, laužė buto duris. Žinoma, tai buvo 1993 metai, laukinis periodas, – pasakojo D. Dargis. – Dabartiniais laikais taip pat yra visokių įvykių. Moterys yra persekiojamos. Ir jei ne pačių vyrų, tai jų draugų, pažįstamų ar kitų asmenų.“

D. Dargis įvardijo, kad viena jo pašnekovė prisipažino, kad Lietuvoje po skyrybų su nusikalstamo pasaulio atstovu ji nerado ramybės, buvo nuolat persekiojama, todėl pabėgo gyventi į užsienį.

Kalbėdamas apie mafijos moteris žurnalistas įvardijo, kad vienas atvejis yra išskirtinis. Tai Vitos Jakutienės meilės istorija. Kol jos sutuoktinis kalėjo, ji susirado naują mylimąjį, susilaukė nuo jo vaiko, tačiau jis buvo nužudytas, o ji, po jo mirties, grįžo pas savo vyrą.

„Antro tokio pavyzdžio nežinau. Manau, kad ji apie savo gyvenimą galėtų parašyti gerą knygą“, – pridūrė D. Dargis.

Moteris žavi jėga

D. Dargis knygoje „Juodosios mafijos našlės“ cituoja seksologą, psichoterapijos ir lytinių sutrikimų klinikos vadovą Vitalijų Žuką, kuris įvardijo, kodėl moterys žavisi nusikalstamo pasaulio vyrais.

„Dauguma moterų nori būti užvaldytos <...>. Jei geriau paanalizuotume moters erotines fantazijas, tai seksas, kurio metu naudojama prievarta, joms yra kone pirmoje vietoje. Taip pat slapčiausių fantazijų trijulėje itin pabrėžiamas ir seksas su dviem partneriais vyrais“, – D. Dargio knygoje teigė V. Žukas.

Seksologo teigimu, moterys savo partnerius renkasi pagal kvapą. „Pasaulinėje praktikoje yra naudojami tokie eksperimentai: moterims duoda pauostyti vyriškus marškinėlius, kurie priklauso vienai ar kitai grupei“, – D. Dargio knygoje kalbėjo V. Žukas.

V. Žukas nesistebi moterimis, kurios savo antras puses randa tarp nusikalstamo pasaulio vyrų. „Vyrai, važiuojantys su geru automobiliu ir „plačiai“ gyvenantys, simbolizuoja jėgą, o moterys paklūsta. Tai pasaulinė tendencija“, – knygoje „Juodosios mafijos našlės“ teigė V. Žukas.

Psichologas: moterį traukia vyras, o ne jo profesija

Psichologas Marius Daugelavičius DELFI teigė, kad moterys pasirenka vyrus nepriklausomai nuo to, ar jie iš nusikalstamo pasaulio, ar ne.

„Pasakyti, kad tie vyrai traukia moteris tik dėl to, kad jie yra iš nusikalstamo pasaulio, būtų labai garsi išvada, – kalbėjo psichologas. – Greičiausiai moterį traukia pats vyras. Jis toks pat vyras, jis gali būti geras šeimoje, geras tėvas. Nereikia visko suvesti į tą kriterijų, kad moterį jis traukia tik dėl to, kad yra iš nusikalstamo pasaulio.“

Psichologo teigimu, tokie vyrai neatbaido net tokių moterų, kurios nori susikurti ramų šeimyninį gyvenimą. „Kai ką atgraso, kai ką – atvirkščiai. Dažniausiai tie vyrai, kurie priklauso nusikalstamam pasauliui, turi testosterono. Gali būti, kad jis yra aktyvesnis, judresnis“, – kalbėjo M. Daugelavičius.

Psichologas pabrėžė, kad visais laikais moterys ieškojo tvirto vyro, kuris būtų ir karys, ir medžiotojas. „Vyro funkcija iš principo buvo tokia – kariauti. Moteriai norisi tokio vyro, kuris turi daug testosterono. Taip yra. Visi šie dalykai hormoniniame lygyje vyksta“, – teigė psichologas.

M. Daugelavičiaus teigimu, tokie vyrai moka už save pakovoti, apginti savo moterį, nors tuo pačiu yra ir linkę į agresiją: „Jie moka apginti, todėl gali būti, kad moteriai tai simbolizuojasi su saugumu. Ją apgins, pakovos už ją.“

Specialisto nuomone, įvairių agresijos apraiškų galima rasti ir tose šeimose, kuriose nėra vyrų iš nusikalstamo pasaulio. „Moteris dažnai negali niekur išeiti ar pabėgti ne tik nuo nusikalstamo pasaulio atstovų, bet ir nuo tų paprastų piliečių. Vyksta abipusiai psichologiniai progresai. Tai priklauso ir nuo moters, ir nuo vyro, – įvardijo M. Daugelavičius. – Moterį traukia vyras, o ne jo profesija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (662)