Dėl šios priežasties R. Rutkelytė perkelta dirbti į Kaimo reikalų komitetą, o Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, vietoje M. Adomėno, dirbs Pranas Žeimys.

„Priežastys labai paprastos: R. Rutkelytė dėl sveikatos ir trapios būklės dažnai negali dalyvauti posėdžiuose, o Užsienio reikalų komitete labai trapi dauguma, tad buvo padarytas toks perskirstymas“, - sakė M. Adomėnas.

DELFI primena, kad M. Adomėnas, drauge su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi, buvo vienas pagrindinių mokslo ir studijų reformos kūrėjų, tačiau Konstitucinis Teismas neseniai pripažino, kad Seimo priimtas Mokslo ir studijų įstatymas prieštarauja Konstitucijai.

Beje, M. Adomėno narystė Užsienio reikalų komitete buvo patvirtinta tą pačią dieną, kai Konstitucinis Teismas paskelbė savo nutarimą, nors politikai teigia, kad šie du klausimai nesusiję.

DELFI taip pat rašė, kad M. Adomėnas nebedalyvaus Seimo rinkimuose vienmandatėje rinkimų apygardoje. Savo sprendimą jis aiškina siekiu, kad politikoje keistųsi žmonės.