„Kol kas šią informaciją reiktų daugiau tvirtinti, nes Senamiesčio skyriaus susirinkime, kai buvo diskutuojama apie keltinas kandidatūras, jis atsisakė, todėl tarp svarstomų kandidatų dabar jo pavardės nėra, bet aš už jį negaliu atsakyti“, - DELFI sakė konservatorių partijos frakcijos seniūnas Seimas Jurgis Razma, nors esą teoriškai egzistuoja galimybė M. Adomėnui apsigalvoti, mat kandidatai dar nėra patvirtinti.

Neoficialiomis žiniomis, šioje apygardoje nuo konservatorių gali kandidatuoti dabartinis premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Liutauras Kazlavickas, Seimo narys Arvydas Anušauskas arba Senamiesčio skyriaus pirmininkė Agneta Ladek.

Pats M. Adomėnas nekomentavo savo planų: neatsakė į klausimą nei dėl vienmandatės apygardos, nei dėl daugiamandatės. „Negaliu komentuoti, daviau pažadą“, - teigė M. Adomėnas.

DELFI primena, kad M. Adomėnas į politiką pasuko iš akademinio pasaulio: dėstė Kembridžo universiteto Klasikinių mokslų fakultete, buvo šio universiteto Gonville&Caius College tikrasis narys, dirbo Vilniaus universiteto Filologijos fakultete.

Seime M. Adomėnas dirbo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, drauge su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi buvo vienas pagrindinių mokslo ir studijų reformos kūrėjų. Beje, Konstitucinis Teismas neseniai pripažino, kad Seimo priimtas Mokslo ir studijų įstatymas prieštarauja Konstitucijai.

Politikas taip pat išgarsėjo Konstitucinį Teismą pavadinęs teisine chunta, o kolegę socialdemokratę Birutę Vėsaitę – višta, nors vėliau dėl to atsiprašė.

Maža to, Seime buvo kilęs skandalas, kai paaiškėjo, jog M. Adomėnas laiku neatsisakė su Seimo nario mandatu nesuderinamų pareigų savo įkurtame Demokratinės politikos institute (DPI), už atlygį skaitė vienkartines paskaitas bei paėmė honorarą už Lietuvių kalbos ugdymo bendrojo lavinimo mokyklose strategijos kūrimą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pripažino, kad politikas nusižengė tik tuo, kad nepatikslinęs savo privačių interesų deklaracijos pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, jam pareikšta pastaba, nes tapęs Seimo nariu vis dar ėjo DPI prezidento ir valdybos nario pareigas.

Parlamentaro veikla buvo susidomėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nes paaiškėjo, kad Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotą konkursą parengti ir įdiegti aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemą laimėjo su M. Adomėnu tiesiogiai sietas DPI, o pats politikas tuomet ir dabar dirba ministerijai įtaką galinčiame daryti Švietimo, mokslo ir kultūros komitete.

Aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemai skirta 2,5 mln. Lt. Nors STT korupcinių veikų neaptiko, bet kilus nepasitenkinimui pinigai skirti nebuvo.