Organizatoriai trečią protesto dieną nusprendė jį užbaigti ne protestuojant, o palaikant prezidentą G. Nausėdą prie Prezidentūros.

„Gerbiamas Gitanai, mes kreipiamės į jūs. Mes esame jūsų rinkėjai, labai ačiū jums, kad jūs atsiuntėte savo kalbą į „Šeimos gynimo maršą“, padėkokime prezidentui už tai“, – nuo scenos ketvirtadienį sakė vienas iš renginio organizatorių Viktoras Jašinskas.

Protestuotojai G. Nausėdos prašo paleisti Seimą.

„Ačiū, bet daugiau jūsų Seimo narių darbo Lietuvai nebereikia. Ir jūs, prezidente, tai galite, aš tikiu, mes tikime, kad jūs galite“, – teigė Eduardas Vaitkus.

G. Nausėda ketvirtadienį nebuvo niekur išvykęs. Pagal darbotvarkę jis buvo Prezidentūroje. Pasikalbėti su protestuotojais ateina G. Nausėdos vidaus politikos grupės vadovas P. Mačiulis.

„Tai pirmiausia ačiū jums už aktyvumą“, – sakė jis.

Jis protestuotojams kalbėjo, kad yra daug nerimo ženklų dėl to, kas Lietuvoje vyksta. Pirmiausia, jeigu Seimas iki liepos 1–osios dienos nespės priimti Referendumo įstatymo, piliečiai praras teisę į referendumą.

„Pasigirsta daug nuomonių iš politikų, valdžios atstovų apie tai, kad klausti piliečių nuomonės nereikia. Klausti nuomonės reikia. Ar referendumu, ar apklausomis“, – teigė jis.

P. Mačiulis protestuotojams nuo prezidento G. Nausėdos perdavė „nuoširdžiausius linkėjimus“.

„Jūs turbūt puikiai žinote, kad ir prezidentą iš Europos Vadovų Tarybos (EVT) bando išstumti kai kurie politikai“, – guodėsi P. Mačiulis.

Šiuos jo žodžius palydėjo protestuotojų šūksniai „neleisime“.

Vienas iš mitingo organizatorių Antanas Kandrotas po P. Mačiulio kalbos teigė, jog džiaugiasi ja.

„Tai aišku, vieninteliai atstovai, kurie, panašu, jog žmones girdi“, – sakė A. Kandrotas.

P. Mačiulis teigė, kad Prezidentūra gavo kvietimą, tad slėptis būtų buvę negražu.

„Prezidentas galvojo apie galimybę išeiti, tačiau jis negali dėl užimtos darbotvarkės to padaryti“, – aiškino patarėjas.

„Maršas“ prie Prezidentūros trunka mažiau nei valandą. Himno čia jau niekas negieda.

Trečiadienį prie Vyriausybės protestavo pusdienį, bet pasikalbėti niekas neišėjo.

„Gal ir kvietė, bet tas kvietimas labai įdomiai atrodo. Todėl, kad Matas Maldeikis atėjo pasikalbėti ir, na, neatrodė, kad kažkas labai norėjo su kuo kalbėtis, sakykime taip“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Už tai, kad konservatorių M. Maldeikį protestuotojai išvadino necenzūriniais žodžiais, pradėta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau pats politikas policijos prašo tyrimą nutraukti.

„Žinojau, kur aš einu“, – teigė jis.

O protestuotojai sustoti nežada.

„Tų pajėgų, kurios susirinko dabar, yra per mažai, kad padarytų kažkokį įspūdį. Turbūt I. Šimonytė ir pasakė, jog nemato reikalo. Tai mes palauksime, kol Lietuvoje surinksime apie 100 tūkstančių prie Seimo“, – LNK sakė vienas iš organizatorių Arvydas Daunys.

Pradėtos ir administracinės teisenos dėl galimo Susirinkimų įstatymo pažeidimo. Nes Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius šiam protestui leidimo nedavė.

O premjerė I. Šimonytė atkreipė dėmesį, jog „Šeimos gynimo maršui“ Vingio parke, kai epidemiologinė situacija buvo daug blogesnė, leidimą davė.

„Turbūt, kad nėra labai lengva paaiškinti, kodėl tas sprendimas buvo kitoks“, – sakė I. Šimonytė.

Apsilankę prie Prezidentūros, protestuotojai dar grįžta prie Seimo, kur šiomis dienomis buvo įrengta jų būstinė.

Čia surengiamas performansas – neva iš Seimo išvažiuoja katafalkas. Protestuotojai jį sustabdo – ir karste randa Konstituciją.