Apie tai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje M.Dargužaitė paskelbė trečdaliui darbuotojų įteikus ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui raštą, kuriame kritikuojamas kanclerės darbas.

Vyriausybės kanceliarija per nepilną pusmetį ketina atsisakyti 40-ies etatų ir 30-ies darbuotojų. M.Dargužaitė teigė, jog inicijavusi pertvarką susidūrė su dideliu pasipriešinimu.

„Bet kokie pokyčiai yra sunkus laikotarpis. Pasipriešinimo daug, ypač, kai keičiami standartai, reikalaujama kokybės, rezultatų. Labai dažnai pokyčių priešininkai atakuoja charakterį, darbo metodus, vizijos neturėjimą ir pan. To ir reikėjo tikėtis“, - trečiadienį „Facebook“ rašė Vyriausybės kanclerė.

„Iš kitos pusės - bet kokius pokyčius reikia daryti atsakingai. Mes nenorime, kad žmonės praradę darbus nesusirastų kitų alternatyvų. Todėl turėsime personalo valdymo specialistus, kurie konsultuos, vertins kompetencijas, siūlys, kokius mokymus galėtume pasiūlyti darbuotojams, kad jie greičiau susirastų darbus“, - pridūrė ji.

70 iš 200 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų raštu paprašė premjero spręsti, ar jos vadovė gali toliau užimti šias pareigas, pranešė portalas delfi.lt.

Darbuotojai rašo, kad kanclere paskyrus M.Dargužaitę jie nuolat patiria stresą ir neigiamus emocinius išgyvenimus. Pavyzdžiui, dokumente rašoma, kad M.Dargužaitė duoda neaiškius pavedimus ir nenurodo laukiamų rezultatų, nuolat keičia nuomonę dėl sutartų dalykų, kai kurie darbuotojai priversti dirbti iki vėlaus vakaro ar net nakties bei savaitgaliais, bet jų pastangos lieka neįvertintos, užduotys turi būti perdaromos nepateikus jokio racionalaus paaiškinimo, kodėl taip daroma.

Trečiadienio popietę ministras pirmininkas žurnalistams nurodė dar nesąs nesusipažinęs su dokumento turiniu, todėl kol kas nekomentuoja galimybių M.Dargužaitei toliau eiti pareigas.

Vyriausybės spaudos tarnyba pirmadienį pranešė, kad kanceliarijoje numatyta naikinti penktadalį etatų. Planuojama, kad šių metų liepos 18 dieną pareigybių kanceliarijoje liks 170 iš esamų 210. Šiuo metu Vyriausybės kanceliarijoje dirba 200 žmonių.

Anot spaudos tarnybos, šiuo metu kanceliarijos veikla nėra efektyvi - funkcijos dažnu atveju persidengia, dubliuojasi, orientuojamasi į procesą, bet ne į rezultatą, dėl to neužtikrinama tinkama paslaugų kokybė, nėra pokyčių valdymo sistemos, trūksta novatoriškumo.