Kartu politikas pažymėjo, kad ne vieną kartą balsavo už arba prisidėjo prie „valstiečių“ idėjų, nors joms nebūtinai pritardavo. Vis dėlto, nors premjeras Saulius Skvernelis išreiškė viltį, kad V. Poderys sugrįš į LVŽS frakciją, pats parlamentaras tai neigia.

„Dėl įvairių priežasčių. Viena iš jų turbūt yra dėl nuomonės, pozicijos svarbiausiais klausimais. Kaip komandos narys, kaip frakcijos narys, aišku, laikiausi drausmės ir daugumoje atvejų balsuodavau kartu, nors nebūtinai pritardavau“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Poderys.

Kartu jis pateikė pavyzdžius, kada nepritarė bendrajai frakcijos pozicijai.

„Dėl rinkimų sistemos arba dėl rinkiminės kartelės. Turbūt vienintelis pasisakiau prieš ir pats sau nusprendžiau, kad negaliu būti komandos narys, padorumas liepė išeiti iš frakcijos“, – kalbėjo V. Poderys, pažymėjęs, kad vis dėlto didelių konfliktų su LVŽS frakcijos vadovybe nebuvo.

„Tokių nesutarimų ar pykčių tikrai nebuvo, buvo kiti dalykai – ar aš čia viduje pritariu tiems sprendimams, dėl kurių ir balsuodavau pats. Toks paradoksalus atvejis yra garsusis didžiųjų prekybos centrų įstatymas, kurio aš netgi bendraautorius esu formaliai, nors iš tikrųjų širdyje nepritariu“, – prisipažino V. Poderys.

Paklaustas, kodėl taip elgėsi, jis teigė, kad tiesiog taip reikėdavo.

„Kaip frakcijos narys, kaip komandos narys, taip nuspręsta. Neliepė, bet taip tiesiog supranti, kad turi pasirašyti“, – paaiškino V. Poderys, pabrėžęs, kad vis dėlto kiekvienoje komandoje tam tikra drausmė, anot jo, yra neišvengiama ir būtina.

Seimo narys taip pat sakė nenorįs būti dabartinių politinių batalijų, susijusių su valdančiaisiais, dalimi. Vis dėlto, teigė V. Poderys, kolegų iš LVŽS frakcijos neagitavęs pasitraukti kartu. Tuo tarpu LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis, anot V. Poderio, į tokį jo sprendimą pasitraukti iš frakcijos, reagavo ramiai.

„Pasakiau. Toks gyvenimas. Nesileidome į jokius sielos užkampius ar gilesnius apmąstymas. Paprastas kelių minučių pokalbis, dalykinis“, – sakė V. Poderys.

Kartu jis pažymėjo, jog kalbasi su įvairiomis frakcijomis, tačiau dėl savo politinės ateities nėra nusprendęs, todėl kol kas dirbs mišrioje Seimo narių frakcijoje. Vis dėlto jis pažymėjo, kad grįžti į LVŽS frakciją neketinąs.

„Ne, tikrai. Nors niekada nesakyk niekada, bet pagal šios sekundės nuotaiką, neturėčiau“, – pridūrė jis.

Nuo šiol V. Poderys priklausys mišriai Seimo frakcijai. Į Seimą jis buvo išrinktas pagal LVŽS sąrašą, šiuo metu eina Energetikos komisijos pirmininko pareigas.

Išėjus V. Poderiui, „valstiečių“ frakcijoje liko 48 nariai.